Search
Close this search box.

130 koeien strijden om de titel “Barones van de Mariënwaerdt”

Op zaterdag 19 augustus verzamelen zich op landgoed De Mariënwaerdt in Beesd zo’n 130 van de mooiste koeien uit midden Nederland. Die dag strijden zij in de vijfde editie van de Dairy Fair om de titel Barones van de Mariënwaerdt. Dit evenement, dat traditiegetrouw op de zaterdag van de Landgoedfair plaatsvindt, is in de loop van de afgelopen jaren bekend geworden om de enorm hoge kwaliteit van de deelnemende dieren: met recht de beste koeien van midden Nederland dus. 

In de loop van de ochtend worden er, op het keuringsterrein vlak voor de ingang van de landgoedfair, al kampioenen en reserve kampioenen in tal van deel-rubrieken gekozen. Tegen drie uur vertrekken alle winnaressen in een defilé naar het hoofdterrein, waar de kampioen, Barones van de Mariënwaerdt, rond drie uur traditiegetrouw door Baron van Verschuer zelf aangewezen zal worden.

Ook dit jaar is er weer een kalvervoorbrengwedstrijd voor kinderen vanaf 3(!) tot en met 14 jaar. Er zijn 27 kalveren met begeleidertjes aangemeld, die onder het deskundige oog van de jury hun beste beentje voor gaan zetten. Alle kinderen hebben thuis goed geoefend en laten ’s morgens eerst in hun eigen ring zien hoe goed ze hun kalfje voor kunnen brengen, maar om 12:15 brengen zij ook in de hoofdring hun kalfje een keer voor.

De keuring begint om 9:00 uur en eindigt rond 15:00 met het defilé en de kampioenskeuring. Toegang is gratis.

Winkelwagen
Scroll naar boven