Search
Close this search box.

15,5% groei in bestedingen aan recreatie en toerisme tussen 2012 en 2016

De bestedingen aan recreatie en toerisme in Nederland zijn tussen 2012 en 2016 gegroeid van 65.5 miljard naar 75,7 miljard euro. In 2016 was er sprake van een groei van 4,1%. Dat is een van de conclusies uit de jaarlijkse rapportage Kerncijfers Gastvrijheidseconomie.

Een greep uit de kerncijfers
Het wereldwijd toerisme is de afgelopen decennia gegroeid. Ook in Nederland is het toerisme de laatste jaren flink toegenomen. In 2016 hebben in totaal ruim 15,8 miljoen internationale bezoekers Nederland bezocht. Duitsland, België en Groot Brittannië zijn de belangrijkste herkomstlanden. De meeste bezoekers komen met een vakantiemotief naar Nederland. De totale economische waarde van toerisme en recreatie was voor Nederland in 2016 bijna 76 miljard euro, waarvan zo’n 21 miljard euro voor rekening kwam van het inkomend toerisme.

Compleet overzicht van de gastvrijheidssector
Cultuur, sport, horeca, retail, vervoer, vermaak: de gastvrijheidssector is een brede sector en raakt alle mogelijke types van vrijetijdsbesteding van Nederlanders en internationale bezoekers. In het digitale magazine geven we inzicht in de belangrijkste kerncijfers van de sector en bieden we een overzicht van relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Het magazine geeft antwoord op vragen als: Hoe heeft het inkomend toerisme zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Hoe ziet het reisproces van de consument eruit? En hoeveel Nederlanders gaan er op vakantie in eigen land?

Gezamenlijke publicatie 
De Kerncijfers Gastvrijheidseconomie is een gezamenlijke publicatie van NBTC Holland Marketing en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd. Jaarlijks zijn de nieuwste cijfers van de gastvrijheidseconomie zowel in een digitaal magazine als een app beschikbaar. Het magazine bestaat uit vier onderdelen: het economisch belang, (inter)nationaal toerisme en recreatie, het reisproces en thema’s en sectoren.

Meer informatie: Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2017

Bron: Pretwerk.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven