Search
Close this search box.

160 kilometer Maasoever bomvol activiteiten: Het evenement Pontjesdagen groeit door in 2024

Zigzaggend over de meanderende Maas met 160 kilometer aan fietsroutes en speciaal georganiseerde activiteiten. Het evenement Pontjesdagen groeit verder door met de vele veerpontjes als extra beleving voor een dag of weekend weg.

Het is alweer de vierde editie van het evenement dat dit jaar gehouden wordt op 10, 11 en 12 mei. De maasoevers tussen het Land van Cuijk en de Biesboschlinie bieden – met tal van bijzondere locaties, dorpen, steden en niet te vergeten 20 veerpontjes – genoeg vertier voor drie dagen weg in eigen land.

Het evenement is vanuit samenwerkende gemeenten ontstaan en vormgegeven door Stichting Maasmeanders, een netwerkorganisatie die zich met hart en ziel inzet voor verbinding van recreatieve bedrijven en activiteiten. Na twee edities is de samenwerking verder uitgebouwd en zorgt Stichting Bureau Toerisme voor de coördinatie van de marketing en communicatie. “We werken hierbij nauw samen met de lokale en regionale promotie organisaties vanuit alle deelnemende bestemmingen, zodat we met elkaar meer mensen bereiken en enthousiasmeren om erop uit te gaan.”, vertelt Caroline Scholtens, die vanuit Bureau Toerisme betrokken is als regisseur voor de samenwerkende partijen.

De Pontjesdagen is verbonden aan de samenwerking van verschillende Maasgemeenten. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeenten Altena, Heusden, Land van Cuijk, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en waterschap Aa en Maas.

Het is de wens van de Maasgemeenten om elk jaar – bij aanvang van het vaarseizoen van de voet- en fietsveren – deze Pontjesdagen te organiseren, waarbij het hele gebied aan weerszijden van de Maas bruist van de activiteiten.

Lees hier verder voor meer informatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven