Search
Close this search box.

55-plussers veranderen reiswereld: luxe en avontuur troef

Een recent rapport van ABN AMRO toont een opmerkelijke verschuiving in de reisindustrie, gedreven door de actieve en welvarende 55-plusser. Uit de analyse blijkt dat deze demografische groep, met zijn groeiende rijkdom en verlangen naar nieuwe ervaringen, de reiswereld herdefinieert.

De jaarlijkse vakantiebestedingen van 55-plussers worden geschat op een stijging van bijna 50%, van €717 miljard in 2022 naar €1068 miljard in 2027. Deze toename creëert nieuwe mogelijkheden voor de reisbranche, die kan profiteren van de verlenging van het toeristenseizoen en de diversificatie van aangeboden diensten.

Interessant is de variatie binnen de 55-plus groep. De voorkeuren van 55-64 jarigen verschillen van die van 65-plussers, met nadruk op verschillende soorten vakanties en bestemmingen. Terwijl de jongere groep meer internationaal gericht lijkt, tonen de ouderen een voorkeur voor langere verblijven en culturele ervaringen.

Deze trends reflecteren niet alleen een verandering in reispatronen maar ook een bredere sociaal-economische verschuiving. De groei van deze marktsegmenten biedt kansen voor ondernemers en bedrijven in de reissector om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die inspelen op de wensen van deze invloedrijke en kapitaalkrachtige groep.

Met deze ontwikkelingen lijkt de toekomst van de reisindustrie helder en veelbelovend, vooral gericht op luxe, comfort en unieke ervaringen die de 55-plusser aanspreken.

Meer informatie via: ABNAMRO

Winkelwagen
Scroll naar boven