Search
Close this search box.
Advies

Advies op maat

Bureau Toerisme helpt je persoonlijk op weg

Goed advies is het halve werk

Bureau Toerisme is de betrouwbare partner voor al jouw vraagstukken binnen de vrijetijdsector. Met meer dan 19 jaar ervaring en een team dat vakinhoudelijk kennis en kunde biedt, zijn we een betrouwbare partner voor kennis en advies. Of het nu gaat om bedrijfsvoering, het opstarten van samenwerkingsverbanden of het opzetten van een uitvoerstrategie, we helpen je graag verder.

Onze experts bieden advies op maat, waarbij we altijd streven naar het beste resultaat voor onze klanten. Een voorbeeld hiervan is het succesvolle samenwerkingsverband ‘Over de Maas’, waarbij Bureau Toerisme een belangrijke rol heeft gespeeld in de totstandkoming van dit project.

Bij Bureau Toerisme geloven we in het belang van een persoonlijke aanpak. We luisteren naar jouw wensen en behoeften, en stellen zo een passend plan van aanpak op. Zo ben je verzekerd van een oplossing die perfect aansluit bij jouw situatie.

Kies voor de betrouwbare partner in de vrijetijdsector en neem vandaag nog contact op met Bureau Toerisme voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen maken we jouw doelen werkelijkheid!

 

Praktijkvoorbeeld 'Over de Maas'

‘Over de Maas’ is een initiatief waarbij verschillende partijen uit de toeristische sector in het gebied rondom de Maas met elkaar samenwerken. Het doel van dit project is om de regio aantrekkelijker te maken voor toeristen en zo de lokale economie te stimuleren. Bureau Toerisme heeft in dit project als adviseur gefungeerd en heeft de verschillende partijen bij elkaar gebracht. Zo hebben we gezorgd voor een optimale samenwerking tussen de gemeentes, recreatieondernemers en andere betrokken partijen.

Het resultaat van dit project is een aantrekkelijk toeristisch gebied waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige omgeving en verschillende activiteiten. Dankzij de samenwerking van de verschillende partijen is er een gevarieerd aanbod ontstaan, zoals wandel- en fietsroutes, rondvaarten en andere activiteiten.

Handig als je op zoek bent naar:

 

 

Kies voor Stichting Bureau Toerisme als jouw partner in concept, strategie, ontwikkeling en marketing en je zult zien dat jouw ideeën sneller werkelijkheid worden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Een goed idee uit het verleden

Mijn idee, goed idee

Mijn idee, een goed idee?! is een uitvloeisel van het Stimuleringsprogramma recreatie en toerisme dat in 2007 door de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en NORT Gelderland was opgezet. Het project hielp ondernemers die een goed idee hadden en verder te brengen naar een concretisering. Op weg naar de start van een onderneming.

Veel aanstormende ondernemers  in de regio hebben hier aan deelgenomen.

In de jaren daarna heeft het idee een landelijk vervolg gehad en zo zijn honderden talenten geholpen. Een mooi voorbeeld van een initiatief vanuit onze regio.

Update 2023: Op dit moment wordt er verkent om dit project opnieuw op te starten. In het nieuwe project moet het meer gaan over het creëren van activiteiten en evenementen. Goede ideeën zijn er altijd, mar soms hebben ze een zetje nodig.

Een goed idee uit het verleden

Fruitrijk - De Streeckerij

Fruitrijk was van oorsprong een initiatief van Stichting Bureau Toerisme en Uiterwaarde met de volgende missie:“Fruitrijk wil mensen vermaken en inspireren met spannende, verrassende en uitdagende verhalen over de magische processen van de natuur die het heerlijke, gezonde fruit opleveren. Gasten, met name families met jonge kinderen, zullen prachtige herinneringen overhouden aan een bezoek dat een gevoel van verwondering over fruit en onze fruit producerende regio zal achterlaten.” Dit initiatief dateert uit 2008.

Fruitrijk is neergezet als een gebiedsontwikkeling waarbij verspreid in Rivierenland initiatieven ontwikkeld worden op basis van een blauwdruk: geen solitaire ontwikkeling op één plaats maar een impuls waar heel de regio van profiteert, van fruitkraam tot bungalowpark.

Uiteindelijk is vanuit dit initiatief het project De Streeckerij ontstaan en is het een grote inspiratie geweest voor het World Food Center (WFC)  in Ede. Eveneens als gebiedsontwikkeling aangemerkt.

Fruitrijk conceptontwikkeling is medegefinancierd door de Provincie Gelderland, Rabobank, Uiterwaarde en Stichting Bureau Toerisme.

Uitwerking van concept door; BRC Imagination Arts Burbank, USA

Misschien ook interessant...

Winkelwagen
Scroll naar boven