Search
Close this search box.

Ambassadeur voor het Betuwepad

Wandelnet-directeur Ankie van Dijk speldde Rutger van Stappershoef, wethouder van West Betuwe, als nieuwe ambassadeur van het Betuwepad vrijdag 11 maart het geel-rode markeringsspeldje op. Ze deed dit tijdens netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’ van Stichting Bureau Toerisme in de Tuinen van Appeltern.  

Met dit ‘kersverse’ Betuwepad is een nieuw Streekpad van circa 150 km aan het landelijk routenetwerk van meer dan 12.000 kilometer in Nederland toegevoegd. ,,Het Betuwepad is prachtig en is een fantastische manier om deze streek te ontdekken, zowel voor gasten van buiten als ook voor inwoners van Gelderland”, stelt Wandelnet-directeur Ankie van Dijk. Wandelen is hartstikke populair en uit recent onderzoek van de Nationale Wandelmonitor blijkt Gelderland de populairste wandelprovincie van Nederland.

“We zijn Jan de Boer, voormalige burgemeester van Buren èn initiatiefnemer van dit Streekpad heel dankbaar.” Aldus Van Dijk.

Vereerd

Wethouder Rutger van Stappershoef voelt zich vereerd met het geel-rode speldje. ,,Met het Betuwepad is onze regio een mooi en gevarieerd wandelpad rijker. Inwoners en toeristen kunnen alle seizoenen genieten van al het moois dat de Betuwe te bieden heeft. Bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke dorpen en stadjes”, aldus wethouder Van Stappershoef.

Bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. De ‘kersverse’ wandelroute Streekpad Betuwe begint en eindigt bij het station in Tiel en is circa 150 kilometer lang. De wandelroute Betuwepad is op te splitsen in meerdere etappes. Zo kun je makkelijk een of meerdere dagen lopen.

De route is nu al online beschikbaar, medio 2022 verschijnt de wandelgids. Bekijk de wandelroute van het Betuwepad op www.wandelnet.nl/betuwepad

Foto:
Wandelnet-directeur Ankie van Dijk speldt Rutger van Stappershoef, wethouder van West Betuwe als nieuwe ambassadeur van het Betuwepad het geel-rode markeringsspeldje op tijdens het regionale netwerkevent ‘Opening Toeristisch Seizoen’. (foto: Johan Seijbel)

Winkelwagen
Scroll naar boven