Betuwse kersen proeven als toeristische attractie

Een gezelschap van 128 dagrecreanten van Chinese afkomst bracht maandag 2 juli een bezoek aan de Betuwe. Bij de fruitstal Boomgaard d’n Kerkewaerdt van Betuwe Kers in Wadenoijen maakten zij een stop om de échte Betuwse kersen te proeven.

Daarnaast namen de bezoekers een kijkje in boomgaard d’n Kerkewaerdt om zelf te zien hoe de kersen groeien en rijpen en het kersengevoel te beleven, waarbij ze de mogelijkheid hadden om zelf hun kersen te plukken.

De Betuwe staat bekend om haar heerlijke kersen en wordt daarom ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Ondernemer Aart Blom, eigenaar van Boomgaard d’n Kerkewaerdt en Betuwe Kers BV: “We merken dat steeds meer mensen naar ons toe komen als uitje. Waar ze vroeger alleen kwamen om kersen te kopen, willen ze er steeds meer een belevenis van maken: meer weten over de teelt, meekijken, zelf plukken. En daarnaast een hapje eten en wat drinken natuurlijk.”

Fruit als belevenis

Geïnspireerd geraakt door zijn eigen ervaringen – en door uitgebreid onderzoek van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en regiobestuurders naar de haalbaarheid van een grote, op streekproducten gebaseerde dag-attractie in Rivierenland – heeft Aart Blom het initiatief genomen om zo’n streekbelevingscentrum rond fruit te gaan realiseren bij boomgaard d’n Kerkewaerdt, aan afslag 31 van de A15 in Wadenoijen.

Binnen het concept zal naast de verkoop van streekproducten ook ruimte zijn voor gastronomie. Verder is het van belang dat er voor bezoekers wat te zien en doen is, en dat het aanbod meebeweegt met de seizoenen door het organiseren van evenementen.

Open Kersendagen

“We houden hier al de Open Kersendagen” zegt Aart Blom. “Het enthousiasme van de mensen tijdens zo’n weekend is fantastisch. Niets mooier dan zoiets het jaarrond te gaan doen”.

Wilt u met eigen ogen zien hoe de kersen in Boomgaard d’n Kerkewaerdt groeien? Op zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn dit jaar de Open Kersendagen. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard, met livemuziek en vele activiteiten voor jong en oud. Bezoek voor meer informatie: https://betuwekers.nl/open-kersendagen-2018/

Winkelwagen
Scroll naar boven