Search
Close this search box.

Betuwse smaakmakers in beeld

Stichting Bureau Toerisme ondersteunt ondernemers met onderscheidende en herkenbare streekproducten uit de Betuwe onder het streekmerk Betuws Best. Dit is het overkoepelende label voor streekproducten uit de Betuwe. Om deze gezamenlijke profilering verder tot uiting te laten komen is er van 46 Betuwse smaakmakers een fotoreportage gemaakt. Dit heeft een bijzondere fotoreeks opgeleverd van het beste wat de Betuwe te bieden heeft. Aankomend jaar zijn de Betuwse streekproducenten van Betuws Best niet te missen. De fotoreportages laten de ondernemers achter de streekproducten van de Betuwe zien. Met veel passie voor het vak en liefde voor het product zijn zij het visitekaartje van de streek. Op initiatief van Bureau Toerisme zijn de Betuws Best ondernemers op de gevoelige plaat vastgelegd. De smaakmakers zelf komen hierdoor in beeld, maar ook de ambachtelijke bereiding, hoge kwaliteit en het eerlijke verhaal van de streekproducten. Betuws Best is een streekmerk van Stichting Bureau Toerisme. Mede door Betuws Best worden de producten van streekproducenten uit de regio herkenbaar als echte streekproducten. De uitvoer van gezamenlijke initiatieven zoals deze unieke fotoreportages geven handvatten voor de ondernemer en een podium voor streekproducten uit de Betuwe.   Betuws Best. In essentie. De Betuwe is leverancier van gevarieerd en gezond voedsel in Nederland. Veel bedrijven in dit gebied bestaan al meer dan 100 jaar! De Betuwe, vooral bekend om het veelsoortige fruit, biedt nog veel meer. De Betuwse streekproducenten leveren namelijk naast fruit ook vlees, groente, zuivel en eieren direct van het platteland. Eerlijk voedsel en dat proef je! Je herkent de officiële streekproducten aan het Betuws Best streekmerk.  
‘De reden dat ik meedoe met Betuws Best is omdat ik extra aandacht en promotie van streekproducten erg belangrijk vind. Op de Hoenderik staat de fruitbeleving centraal! Behalve de ambachtelijk bereidde producten, biedt De Hoenderik leuke workshops zoals appelsap persen met streekproducten. Bovendien kun je zelf je fruit plukken en zijn er rondleidingen op het bedrijf. Origineel is bijvoorbeeld de workshop landschapsfotografie, want ook het rivierenlandschap is uniek. Je kunt op allerlei manieren kennismaken met streekproducten. Verblijf in de bed en breakfast op de boerderij geeft je de mogelijkheid om dat op je gemak te doen.’
Marius van de Water
Fruitbedrijf, boerderijwinkel en theeschenkerij De Hoenderik
Winkelwagen
Scroll naar boven