Search
Close this search box.

Betuwse wijnen in de hoofdrol tijdens Wijnkeuring van de Lage Landen 2020

Jaarlijks wordt de Wijnkeuring van de Lage Landen georganiseerd, waarbij de wijnen van Belgische en Nederlandse wijngaarden worden gekeurd. Deze keuring wordt door Stichting Wijninstituut Nederland (WIN) georganiseerd.

De Betuwse wijnen spelen tijdens de keuring van 2020 een hoofdrol. Onderstaande wijngaarden uit de Betuwe hebben maar liefst 24 medailles in ontvangst mogen nemen, waaronder 2 gouden, 11 zilveren en 11 bronzen medailles:

  • Het Betuws Wijndomein o.a. twee gouden medailles: de LingeWit Sauvi 2019 in de categorie ‘Beste witte wijn’ en de LingeRood Cuvée Signature 2016 in de categorie ‘Beste rode wijn’.
  • Wijndomein Auansati heeft twee zilveren medailles gewonnen voor de wijnen Auansati Wit 2019 en Auansati Rosé 2019.
  • De Nieuwe Fontein heeft twee zilveren medailles weten te bemachtigen voor de wijnen Lange Gart en Jaantje.
  • Wijngaard de Kruithof mocht bronzen medailles mee naar huis nemen voor de wijnen De Witte Heerlijckheid – Duizendschoon, De Brute Heerlijckheid, De Witte Heerlijckheid – Ambrozijn en De Witte Heerlijckheid – Nectar.

Wij wisten het natuurlijk allang maar nu is het voor iedereen duidelijk: Hier worden de heerlijkste Betuwse wijnen verbouwd en geproduceerd. Kortom: absoluut de moeite waard om eens te bezoeken!

Betuwe Grand Cru 

Bovenstaande wijngaarden dragen ook het kwaliteitsmerk Betuwe Grand Cru. De term Grand cru wordt in de wijnbouw gebruikt en betekent letterlijk ‘grote oogst’. De term ‘groot’ slaat daarbij op de kwaliteit. De term is in de Franse wetgeving vastgelegd en dan ook wettelijk beschermd. In de Bourgogne is de hoogste classificatie grand cru. Een term die wereldwijd wordt gebruik voor de classificaties van de beste wijnen. Door de Betuwe te laden onder het kwaliteitsmerk ‘Betuwe Grand Cru’ positioneren we de Betuwe als streek met kwaliteitsproducten, kwaliteitswijnen en kwaliteitsbedrijven van grote klasse.

Winkelwagen
Scroll naar boven