Search
Close this search box.

Blauwe Vlag 2019 met Groene Wimpel voor Jachthaven en camping De Helling

Jachthaven en camping De Helling ontving op 9 mei 2019 in Ouddorp aan Zee met gepaste trots voor de derde keer op rij het keurmerk Blauwe Vlag. Bovendien kreeg ‘De Helling’ de Groene Wimpel. Deze wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Jaarlijks wordt de Groene Wimpel in Nederland aan slechts 25 jachthavens toegekend.

De erkenningen worden uitgegeven door de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken die dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toekent aan 124 jachthavens en 57 stranden. Op 9 mei daalden in Ouddorp aan Zee twee parachutisten neer met de Blauwe Vlag van 2019. Deze werd gehesen door de loco Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, de heer Floor Vermeulen.

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Wethouder Wichgers

Jachthaven en camping De Helling ontving de Blauwe Vlag voor het 3e jaar op rij. Wethouder Monica Wichgers reisde samen met de bestuursleden af naar Ouddorp aan Zee om de uitreiking bij de wonen: “Het is een kroon op het werk van alle vrijwilligers en bestuurders van onze jachthaven dat een onafhankelijke organisatie de inspanningen een Blauwe Vlag en een Groene Wimpel certificering waard vindt. Ik ben er trots op dat wij een jachthaven als De Helling in Culemborg hebben”.

Onderscheidend

Om genomineerd te worden voor de Groene Wimpel moet een jachthaven aantonen maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan. Voorzitter van De Helling Roland Reverda legt uit: “Sinds De Helling in 2014 als zelfstandige stichting de exploitatie op zich heeft genomen, investeren we steeds meer in een kwalitatief goed en onderscheidend product en de onderwerpen duurzaamheid, natuur en milieu zijn belangrijke overwegingen in de besluitvorming. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium en helpen voor iedereen inzichtelijk te maken wat we er voor moeten doen. Dat wij nu, 5 jaar na de oprichting, ook de Groene Wimpel mogen voeren is fantastisch!”.

Winkelwagen
Scroll naar boven