Search
Close this search box.

BLOESEMALERT! Informeert bezoekers over de bloesem

De bloeiende boomgaarden in Rivierenland – dé fruittuin van Nederland- trekken veel bezoekers. Maar hoe bepaal je wanneer het moment aangebroken is om die bloesem te gaan beleven? Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland heeft daar een handige tool voor gevonden; de Bloesemalert! Deelnemers van de alert krijgen als eerste informatie over hoe en wanneer de bloesem zicht ontwikkeld. Bovendien krijg je tips over bloesemroutes, arrangementen en evenementen. Inschrijven kan gratis op Bloesemalert.nl!

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld komt uit de streken Betuwe, Bommelerwaard en Land van Maas en Waal. Deze streken vormen samen Rivierenland. Door heel Rivierenland vind je boomgaarden vol vers fruit. In het voorjaar staan deze fruitbomen in bloei: de bloesemperiode! De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De lengte van de bloeiperiode wordt beïnvloed door temperatuur, wind en neerslag.  De Bloesemalert zorgt ervoor dat je steeds een update krijgt van de bloeiende boomgaarden, zodat je je bezoek aan het gebied daarop af kan stemmen.

Inschrijven is eenvoudig. Ga naar www.bloesemalert.nl en er popt binnen enkele seconden een schermpje op van de Bloesemalert. Daar laat je je email-adres achter, geeft een akkoord op het ontvangen van bloeseminformatie en de rest gaat vanzelf. Wil je de bloesem niet missen? Wacht dan niet te lang met inschrijven, want de eerste bloesem is al gespot!

 

Winkelwagen
Scroll naar boven