Search
Close this search box.

Bloesemsafari in de Betuwe

Toeren langs de mooiste bloesem en highlights!

Om de bloesemperiode in de regio meer onder de aandacht te brengen bij de pers hebben wij de bloesemsafari georganiseerd. Dit is een onderdeel van de thematische campagne ‘Zooooveel bloesem’, wordt gecoördineerd door Bureau Toerisme en mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Gelderland levert je mooie streken.

Exclusieve persreis

Zaterdag 15 april organiseerden wij een exclusieve persreis, bloesemsafari door de Betuwe. We zijn met een superleuke groep redacteuren, journalisten en influencers op pad geweest om ze de bloesem en de hotspots van de Betuwe te laten zien. We hebben getoerd langs de bloeiende boomgaarden, over de appeldijk en langs een aantal mooie locaties in de streek.

We zijn de dag gestart met een ontvangst in de landgoedwinkel bij Natuurlijk Gruun. Hier werd iedereen ontvangen met een kop koffie en versgebakken appeltaart. Na een korte introductie van Kees de Jongh hebben we met de Elstar-Expres een rondje gereden door de boomgaard.

Deze hele dag zijn we op pad geweest met de old- en youngtimers van Visscher Classique. Vanaf Natuurlijk Gruun zijn we via Zoelen, Buren en Buurmalsen naar Tricht gereden. Onderweg werd er enkele keren gestopt om de bloeiende bloesem vast te leggen.

De Hoenderik en Seijbel Photography

Bij de Hoenderik hebben we een korte rondleiding gehad door de boomgaard van Marius van de Water. Hij vertelde over de soorten fruit en het belang van de bijen in de boomgaard. Vervolgens gaf Johan Seijbel tips om een mooie foto rapportage met een verhaal te maken. Hierna ging iedereen aan de slag om zelf nog wat mooie bloesem plaatjes te schieten.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en het Appelcafé

Onze weg vervolgde zich naar Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt waar een heerlijke lunch met verse streekproducten op ons wachtte. Na een kort bezoekje aan de landgoedwinkel zijn we via Beesd, Geldermalsen en Tiel weer teruggereden naar Natuurlijk Gruun waar we in het Appelcafé werden ontvangen met een drankje en de dag hebben afgesloten.

De route

Benieuwd naar de route? Bekijk hem via Routeboek – Bloesemsafari 2023

 

De deelnemers

De deelnemers hebben al erg enthousiast berichten gedeeld op hun social media en websites. Neem vooral een kijkje!

Elan Media (Betuwe Totaal)
Naturescanner.nl
KBO-Brabant 
Wandeldingen.nl
Geelvanmarlies 
Nederlandwatbenjemooi
Lian.buitengeluk
Instagrambloggers.nl
Aranka Sinnema
Genieten in stijl
Gidding66

Terugblik op de bloesemsafari

Winkelwagen
Scroll naar boven