Search
Close this search box.

Bloesemtocht en Bloesemrun gaan NIET door

Het bestuur van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft na uitgebreid overleg besloten om de 28e editie van de Bloesemtocht en 5e Bloesemrun in 2021 niet te gaan organiseren. Het is een moeilijke beslissing waarbij wandelaars, hardlopers en vrijwilligers opnieuw teleurgesteld moeten worden. Het kost maanden om dit grootste ééndaagse wandelevenement van Nederland en het hardloopevenement voor te bereiden. Het is reëel om te verwachten dat er in april 2021 nog altijd Corona maatregelen zullen zijn. Deze zijn niet te verenigen met deze evenementen.

Afgelopen editie zijn de Bloesemtocht en de Bloesemrun een maand voor aanvang afgelast. Dit heeft veel impact gehad op zowel de organisatie, vrijwilligers en sponsoren, maar ook op onze wandelaars en hardlopers. Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: “Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken voor volgend jaar. Gezien deze onzekerheid hebben wij dus besloten om komende edities vroegtijdig te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen.”

Het bestuur vond dit een moeilijk besluit. Ieder jaar staan ruim 500 vrijwilligers klaar om er een mooie wandeldag en een uniek hardloop evenement van te maken. We hopen dat de situatie in 2022 rooskleuriger is en we dan wel onze mooie evenementen mogen organiseren in de prachtige Betuwe. De volgende editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht staat gepland voor vrijdag 22 april (Bloesemrun) en zaterdag 23 april 2022 (Bloesemtocht).

Alternatief programma
Het doel van de stichting is om geld op te halen voor projecten van het Rode Kruis in Nederland. Het bestuur en de comités gaan daarom de komende maanden ideeën uitwerken voor een alternatief Corona-proof evenement, waarmee de doelstelling alsnog bereikt kan worden.

Bron: Rodekruisbloesemtocht.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven