Search
Close this search box.

Bommelerwaard doet mee met We Are Food 2018

De Bommelerwaard doet onder de noemer De boer op in de Bommelerwaard mee aan het Brabantse themajaar We Are Food . De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel haalden dit Brabantse evenement ook naar Gelderland. Zo krijgen de Bommelerwaardse evenementen Kom in de kas, Aardbeiendag, Beleef de boerderij en Proeflokaal een plekje in het programma van We Are Food van de regio Noordoost Brabant.

De provincie Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie en staat daarom het hele jaar in het teken van beter eten. Heerlijk, eerlijk en vindingrijk eten staat centraal tijdens We Are Food. Omdat streekproducten hét kenmerk van de Bommelerwaard zijn, sluit de regio perfect aan bij het thema.

Streekproducten centraal in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard is de plek waar de Maas de Waal ontmoet en waar Brabant overgaat in Gelderland. Het gebied kenmerkt zich door een schitterend landschap, maar vooral door een sterke en innovatieve agrisector. Wethouder Looijen van de gemeente Zaltbommel: “Deelname aan het programma van We Are Food is een mooie kans voor dit prachtige eiland tussen de rivieren. Samen met ondernemers uit de regio hebben we een programma samengesteld van evenementen waarbij streekproducten centraal staan.” Wethouder Van den Anker van de gemeente Maasdriel vult aan: “Dit is het eerste evenement van food – gerelateerde ondernemers die met trots en passie laten zien hoe producten duurzaam groeien en bloeien. Dit is een enorme kans voor de kwekers en telers van de Bommelerwaard en wij zijn blij met deze succesvolle samenwerking met Brabant. Ik zie de Maas niet als een grens, maar juist als een verbinding met Brabant”

Bommelerwaards programma We Are Food:

  • Kom in de kas

Ontdek hoe alles groeit en bloeit in kassen tijdens ‘Kom in de kas’ op 7 april. Naast rondleidingen bij diverse bedrijven is er ook een springkussen, kun je zelf plaats nemen op een trekker of vrachtwagen, meedoen aan een speurtocht of zelf een bloemstuk maken. Meer informatie over Kom in de Kas

  • Beleef de boerderij

Maak kennis met varkens, koeien en kalfjes, ontdek hoe champignons gekweekt worden, laat je bijpraten over de veelzijdigheid van de aardappel en zie met eigen ogen hoe kaas, ijs en melk gemaakt worden. Diverse telers en boeren o penen op 21 mei hun deuren tijdens ‘Beleef de boerderij’. Een huifkar vervoert je van de ene naar de andere locatie.

  •  Aardbeiendag

De Aardbeiendag op 16 juni in Zaltbommel is in 2018 groter dan ooit! Nieuw is de speciale aardbeienroute die voert langs aardbeienproducten en bezienswaardigheden in de Oost-Bommelerwaard. Verder is er een markt met streekproducten en een uitgebreid cultureel programma. Meer over de Aardbeiendag

  • Proeflokaal Bommelerwaard

ProefLOKAAL Bommelerwaard stimuleert de samenwerking tussen streekproducenten en ‘samenstellers’. Welk lekkers heeft de Bommelerwaard allemaal te bieden? Via co – creatie brengt ProefLOKAAL lokale smaken, producenten, en samenstellers zichtbaar en herkenbaar onder de aandacht van het publiek. Waar komt het product vandaan, hoe groeit & bloeit het en wat voor gerechten kun je ermee bereiden? Dit leidt tot smaakvolle verrassingen. Deze culinaire resul taten zijn jaarlijks te ontdekken bij de ProefLOKAAL Voorjaarslunch 17 juni 2018, het ProefLOKAAL Festival 14 & 15 september 2018, Junior ProefLOKAAL Festival 14 september 2018 en de ProefLOKAAL Boerenherfstmarkt in oktober 2018. ProefLOKAAL zet de Bommelerwaard op de (menu)kaart en is hét herkennings – en ontmoetingspunt voor fijnproevers.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven