Search
Close this search box.

Bommelerwaard lanceert twee nieuwe streekproductenroutes

De Bommelerwaard heeft veel moois en lekkers te bieden. De streek staat bekend om de vele streekproducten. Te koop in een van de vele fruitstalletjes langs de weg of in een boerderijwinkel. Kom eens fietsen en ontdek het zelf. Natuur, historie, water en pittoreske dorpjes, je vindt het allemaal op het eiland tussen Maas en Waal.

Twee fietsroutes

De nieuwe fietsroutes voeren je langs de verschillende boeren die streekproducten verkopen in het oostelijk en westelijk gedeelte van de Bommelerwaard. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel stelden de routes samen en hebben ervoor gezorgd dat iedereen daar straks van kan genieten. Een klankbordgroep van de Bommelerwaardse streekproducenten zocht de unieke locaties uit. Wist je bijvoorbeeld dat er in de Bommelerwaard bier en wijn gemaakt wordt? En dat er kaas gekocht kan worden uit een kaasautomaat of dat je een boerenijsje kunt eten onder toeziend oog van de koeien?

Knapzakroute voor de kleine smulpaapjes

Aan de kleine wandelaars is ook gedacht. Voor hen is er een heuse knapzakroute gemaakt met als startpunt Hoppies in Ammerzoden. Vanuit daar voert een 3 kilometer lange route je langs een aardbeienteler, een aardappelboer, een skybox met uitzicht op de koeienstal en als afsluiter de mogelijkheid om een heerlijk boerenijsje te eten. De knapzakjes zijn op diverse punten te koop.

Fiets langs de natuur

De twee fietsroutes voeren ook langs een aantal prachtige natuurgebieden, zoals de Hedelse bovenwaard, de Neswaarden en Fort Sint Andries. De ideale stop voor een picknick met heerlijke streekproducten.

Meer informatie en verkrijgen route

De route, in handig zakformaat, is gratis verkrijgbaar bij de informatiepunten van Bureau Toerisme, het Tourist Information Bommelerwaard in Zaltbommel en natuurlijk bij de deelnemende ondernemers zelf. Kom ontdekken, proeven, genieten en beleven in de Bommelerwaard. Meer informatie vind je op www.beleefbommelerwaard.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven