Search
Close this search box.

Workshop – De nieuwe privacywet: is jouw onderneming AVG-proof?

Op dit moment hebben alle leden van de Europese Unie (EU), en Nederland dus ook, hun eigen nationale wetten op het gebied van privacy. Vanaf 25 mei 2018 gaat dit veranderen. Op deze datum gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in, wat betekent dat dezelfde privacywetgeving van kracht is in heel de EU. Wat verandert er precies en wat betekent dat voor jou als ondernemer?

De AVG zorgt onder meer voor de versterking en uitbreiding van privacy rechten. Als organisatie moet je straks uit kunnen leggen waarom je bepaalde persoonsgegevens verwerkt. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt hier streng toezicht op. Houd je je niet aan de nieuwe privacywetgeving? Dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uitschrijven tot twintig miljoen euro of vier procent van de gehele (wereldwijde) jaaromzet. Denk niet: “Hier hoef ik niets mee.” De nieuwe privacywet geldt voor alle ondernemers, groot en klein.

Workshop
Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn op de AVG en te weten waar je als organisatie aan moet voldoen. Je hebt straks namelijk een stuk meer verplichtingen dan voorheen. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Niels van den Bogaard, advocaat bij Bierman Advocaten, praat je op 17 mei 2018 graag bij! Er zijn maximaal 80 plaatsen beschikbaar.

Programma:
13:30 – 14:00          Inloop
14:00 – 14:15          Inleiding door Cis van Beers van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland
14:15 – 15:30          Hoe bereidt u zich als ondernemer voor op de nieuwe privacywet? – door Niels van den Boogaard van Bierman Advocaten
15:30 – 17:00          Borrel

Datum: 17 mei 2018
Kosten: 25 euro
Locatie: Bierman Advocaten, Tiel

MELD JE HIER AAN VOOR DE WORKSHOP.

 

 

 

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven