Search
Close this search box.

Een observatie

Het leven zit vol met onverwachte kleine verrassingen die ons steeds weer herinneren aan de reden achter onze daden en inspanningen. Onlangs overkwam mij een ervaring die mij niet alleen verbaasde, maar ook inspireerde.

Een kaart die een verhaal vertelt
Tijdens een adviesgesprek bij een bezoek aan een lokale ondernemer in Rivierenland, viel mijn oog op een bescheiden landkaart van Nederland. Op deze kaart hadden gasten aangegeven waar zij vandaan kwamen. Wat me echt opviel, was dat de aangestipte plaatsen bijna naadloos overeenkwamen met de gebieden waarop onze streekpromotiecampagnes zich richten.

 

Een belangrijke observatie
Dit was niet zomaar een observatie; het was een tastbare bevestiging van het werk dat wij verrichten bij Stichting Bureau Toerisme. Het diende als bewijs dat onze strategie├źn en inspanningen in lijn zijn met de realiteit. De plaatsen waar de gasten vandaan kwamen, weerspiegelden de gebieden waar we onze energie en middelen aan hadden besteed. Dit is echter niet het enige bewijs; de cijfers ondersteunen ook de conclusie dat we samen goed op weg zijn.


De betekenis hierachter
Deze observatie bewijst dat onze nauwkeurig geplande en uitgevoerde streekpromotie zijn vruchten afwerpt. Mensen komen niet alleen naar Rivierenland, maar nemen ook de moeite om hun oorsprong te delen, wat een boeiende feedbackcyclus teweegbrengt. Dit is een inspirerende tip voor anderen, en iets wat ook de gasten, inclusief kinderen, leuk vinden.

Het toont ook aan dat we op de goede weg zijn. We slaan bruggen tussen mensen en een regio die bruist van cultuur, natuur en lokale aantrekkingskracht. We dragen bij aan de economie van Rivierenland en effenen het pad voor verdere groei en ontplooiing.

Ik wilde deze ervaring delen omdat het me weer in contact bracht met de passie voor mijn werk. Soms zijn het de kleine dingen, zoals een simpele kaart in een lokale zaak, die ons de meest betekenisvolle inzichten bieden.

Aan het einde van dit jaar komt de Monitor Vrijetijdseconomie weer uit. Daar gaan we zien wat de resultaten tot nu toe zijn. Nog even geduld.

Richard de Bruin
Directeur Stichting Bureau Toerisme

Winkelwagen
Scroll naar boven