Search
Close this search box.

Eerste fruitboomspecialist sluit zich aan bij Betuws Best

Groencentrum de Batterijen heeft zich aangesloten bij het streekproductenmerk Betuws Best. De fruitboomspecialist uit Ochten vindt het belangrijk om met de fruitbomen de eigen streek mee uit te dragen. De fruitbomen vinden hun weg ver over de eigen landsgrenzen. Zo zetten ook de laanboomtelers de Betuwse regio op de kaart.

Groencentrum de Batterijen is één van Nederlands grootste kwekerijen op het gebied van vruchtbomen. Kwekerij de Batterijen maakt deel uit van Tree Center Opheusden. Met maar liefst 130 boomkwekerijen in deze streek vormt Tree Center hét laanboomcentrum van Europa.

Rosaline Niemeijer-Kleppe van Betuws Best hoopt dat meer soortgelijke bedrijven zijn voorbeeld volgen om de streek goed op de internationale kaart te zetten. Naast Groencentrum de Batterijen zijn recent een aantal nieuwe Betuws Best partners aangesloten zoals, streekproducenten, een Bed & Breakfast en een molenaar. Allen leverancier van producten die ambachtelijk, met liefde, duurzaam, eerlijk en met hoge kwaliteit worden gemaakt. Direct van het platteland, zo op je bord en uit de Betuwe!

Nieuwe partners

Café Restaurant De Vereniging Elst
Een eigen gin die gemaakt is van Elstar appels die afkomstig zijn uit Elst, die vind je bij Café Restaurant de Vereniging. De basis van elke gin is hetzelfde. Dat is een dubbel gemouten graanjenever die bestaat uit jeneverbes, sinaasappel, kardemom en kaneel. Met het toevoegen van de Elstar wordt de exclusieve en authentieke smaak gecreëerd. De Elstar Gin is een exclusief product voor de gasten van Café Restaurant De Vereniging.

Betuws Wijndomein Erichem
Centraal gelegen in Nederland, in het mooie Betuwse landschap, bij Oranjestad Buren, Glasstad Leerdam en Fruitig Geldermalsen, vind je de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2004 werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk, duurzaam en op een natuur- inclusieve manier met respect voor mens en dier. Met behulp van speciale druivenrassen worden kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijnen gemaakt.

Beesonder kadootjes en streekproducten Asperen
Beesonder is een Shop-in-Office aan de Voorstraat 10 in Asperen. Bij Beesonder vind je een groot assortiment Betuwse streekproducten en leuke bijzondere kadootjes voor volwassenen en kinderen.

Molen de Vrijheid Beesd
De molenwinkel biedt een ruim assortiment voor iedere thuisbakker. Maak kennis met een groot assortiment (verse) streekproducten. Het grootste deel van het assortiment is ook in de webshop terug te vinden.

B&B de Neust Beesd  
Landelijk overnachten op een groot landgoed in de Betuwe? Dat kan bij B&B de Neust. De B&B is een mooi startpunt voor prachtige fietsroutes langs de mooie appeldijk. Het ontbijt wordt geserveerd met heerlijke landgoeddelicatessen, zoals Mariënwaerdtse jam en landgoedkaas.

Betuwe Kers Wadenoijen
Inmiddels is het kersenseizoen voorbij, maar tijdens de succesvolle kersentijd in boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen zijn de kersen Betuws Best gecertificeerd.

De Vitaminemuur Hellouw
Haal zelf je fruit uit de muur via een fruitverkoopautomaat die het fruit gekoeld via een zelfbediening aanbiedt. Je vindt er eigen appelsap, appels, peren, rode bessensaus en diverse fruitige kadootjes.

De Kruidenbrouwerij Asperen
De Kruidenbrouwerij teelt eetbare bloemen en bijzondere kruiden voor restaurants. De kruidentuin is gevestigd in Asperen aan de rivier de Linge. Van de kruiden wordt onder andere heerlijke kruidenthee gemaakt.

Winkelwagen
Scroll naar boven