Search
Close this search box.

Elk jaar meer leerlingen naar GeoFort!

 Van leuke, leerzame schoolreisjes tot serieuze educatieve programma’s. Scholen vanuit heel Nederland hebben GeoFort in 2018 weer goed bezocht! 

Afgelopen jaar hebben maar liefst 12.604 leerlingen GeoFort een bezoek gebracht. Hiervan kwam circa 38% vanuit basisscholen en 62% vanuit het voortgezet onderwijs. Dit zijn in totaal 2.500 meer leerlingen dan in 2017. “Elk jaar mogen we weer meer leerlingen verwelkomen op het fort en ze interesseren en enthousiasmeren voor de geo-sector – een resultaat waar we ontzettend trots op zijn!” 

Leren gaat beter als je het leuk vindt! 

Met de onderwijsprogramma’s wil GeoFort zoveel mogelijk leerlingen enthousiast maken voor de toekomst van onze planeet. Klimaat is een van de centrale thema’s van GeoFort. Een bezoek aan het fort is een goede manier om jongeren bewust en betrokken te maken. 

Leren gaat beter als het leuk is en daarom is er voor elke leeftijd een passend programma. Spelen, onderzoeken, leren en samenwerken gaan hierbij hand in hand. Zo leren basisschoolleerlingen spelenderwijs wat voor invloed de continentendrift heeft op onze planeet en raken zij bekend met duurzame energiebronnen. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan dieper op de materie in, afgestemd op hun niveau en leerjaar. Zij gaan aan de slag met thema’s als GPS, klimaat, sociale geografie, cartografie en big data. Door de afwisseling van de verschillende werkvormen blijft informatie beter hangen. Kijk voor meer info op de website. 

GoGeo GeoFort wil leerlingen niet alleen meer bijbrengen over alles rondom geo-science, maar ook enthousiast maken voor een vervolgstudie in de geo-sector. Dit is onderdeel van de GoGeo campagne.

Over GeoFort 

GeoFort is een interactief science center waar alles om de aarde draait. Belangrijke thema’s zijn klimaat, big data en geodesign. In 2018 won GeoFort de Europa Nostra Prijs voor het Minecraft project GeoCraftNL en in 2016 won GeoFort een prijs voor het beste kindermuseum ter wereld. Het historische forteiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en heeft circa 100.000 bezoekers per jaar. 

Winkelwagen
Scroll naar boven