Search
Close this search box.
Expertise

Ontwikkelingen, kennis en onderzoek

Expertise

Meer weten over de ontwikkelingen van de vrijetijdseconomie in de regio? Op zoek naar kennis over verschillende doelgroepen van (buitenlandse) bezoekers? Wij verzamelen kennis en laten onderzoek doen over diverse onderwerpen. Wij voeren onder andere haalbaarheidsstudies uit en doen onderzoeken naar kengetallen. Wij werken in opdracht van ondernemers en overheden. Alles met een belangrijk doel voor ogen; economische groei te stimuleren middels toerisme en recreatie in de regio voor meer werkgelegenheid en leefbaarheid in het gebied.

Stichting Bureau Toerisme heeft geen winstoogmerk en stelt zich onafhankelijk op. Zo kunnen wij je het beste helpen met onze expertise.

Onderzoek, feiten en data

Stichting Bureau Toerisme verzamelt kennis en doet onderzoek naar de ontwikkelingen van de vrijetijdseconomie in de regio. Wij voeren onder andere haalbaarheidsstudies uit en doen onderzoeken naar kengetallen, trends en ontwikkelingen. Wij werken in opdracht van ondernemers en overheden. Alles met een belangrijk doel voor ogen; economische groei te stimuleren middels toerisme en recreatie in de regio voor meer werkgelegenheid en leefbaarheid in het gebied.

Subsidies

Een subsidie kan je net dat zetje geven om jouw onderzoek of project te kunnen starten. Stichting Bureau Toerisme helpt je bij de aanvragen van lokale, regionale, provinciale rijks en Europese subsidies.

Informatievoorziening

Door de jaren heen is de informatievoorziening altijd aangepast aan de wensen en behoeften van onze bezoeker. Daarbij hebben ondernemers een belangrijke rol om in die informatievoorziening bij te dragen.

Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden om de toerist in en buiten de regio van de juiste actuele informatie te kunnen voorzien. Stichting Bureau Toerisme levert verschillende mogelijkheden van drukwerk tot aan apps om in de informatiebehoefte te kunnen voorzien.

Ondernemersadvies

Samen hebben wij een groot er belang bij dat ondernemers in recreatie en toerisme goed kunnen floreren. Stichting Bureau Toerisme helpt je graag op weg en ondersteunt je bij welke ondernemersvraag je ook hebt. Niet dat wij over zelf de antwoorden op hebben, maar ons netwerk is groot en zit vol mensen expertise.

Doelgroepenanalyse

Om de bezoeker een zo goed mogelijke ervaring te bieden in jouw toeristische organisatie, gemeente of regio is het belangrijk om te weten wie je (potentiële) bezoeker is en wat hem of haar drijft. Door je bezoeker nog beter te leren kennen kun je er namelijk voor zorgen dat je product, dienst en marketingcommunicatie nog beter is afgestemd op hem of haar.

Definitie accomodaties

Welke definities behoren toe aan een accommodatie? Handig om te weten als je ondernemer in spé bent. 

Winkelwagen
Scroll naar boven