Search
Close this search box.

Feestelijke opening van Meimaand Fietsmaand door Frans Duijts

De Meimaand Fietsmaand is op woensdag 1 mei feestelijk geopend door de Betuwse zanger Frans Duijts op de historische locatie Fort bij Asperen. Hij gaf het startsein voor een fietstocht van Fort bij Asperen naar Werk aan het Spoel in Culemborg, een etappe die onderdeel is van de ‘Fietsen langs forten’ route.  

Deze fietsroute voert je langs plekken waar het historische erfgoed van de UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies nog altijd zichtbaar is in het landschap. Je passeert de kazematten en de doorgezaagde bunker, om vervolgens bij een heerlijke pauzeerplek aan te komen: Werk aan het Spoel en Caatje aan de Lek.   

“Met heel veel plezier fietste ik door onze mooie streek de Betuwe. Het was een prachtige dag. Met de opening van de Meimaand Fietsmaand hoop ik zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om de komende maand ook op de fiets te stappen en het rivierengebied te ontdekken”, aldus de Betuwse zanger Frans Duijts.  

Tijdens de Meimaand Fietsmaand zijn er elf verschillende fietsroutes voor je uitgestippeld in het rivierengebied, waaronder de ‘Fietsen langs forten’ route. Wil jij in de maand mei al fietsend het rivierengebied ontdekken? Bestel dan nu het Meimaand Fietsmaand pakket (www.meimaandfietsmaand.nl), inclusief 11 fietsroutes door het rivierengebied, de Rivierenland fietskaart, handige fietslabels voor aan je stuur en het ‘Uit in de regio’ magazine.  

Stap op de fiets en ga deze maand op avontuur in eigen land! 

Winkelwagen
Scroll naar boven