Search
Close this search box.

Flypast Lancaster bommenwerper

De Lancaster PA474 van de Battle of Britain Memorial Flight maakt op 4 mei rond 14.17 uur een flypast boven het Vliegeniersmuseum in Fort Vuren. De voorzitter van de EGVL en initiator van het luchtoorlog project Sky of Hope, Peter den Tek  is bijzonder trots dat dit bijzondere vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog als eerbetoon aan de geallieerde vliegeniers en al degenen die zich voor onze vrijheid hebben ingezet in het rivierengebied en daarbuiten, een flypast boven Lingewaal (Vliegeniersmuseum te Fort Vuren) zal maken.

De Lancaster zal ook op de dijken langs de Waal vanaf Herwijnen tot Gorinchem alsmede aan de overkant tussen Brakel en Woudrichem goed te zien zijn.

Deze Lancaster met de beroemde vier Rolls Royce Merlin motoren is een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog en er zijn nog maar twee van in de wereld die vliegwaardig zijn; een in Engeland en de andere is in Canada. Uniek dus dat dit icoon hier te zien is. De Lancaster is vooral ook bekend van Operatie Manna,  de geallieerde voedseldroppings in april/mei 1945, aan het eind van de Hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Winkelwagen
Scroll naar boven