Search
Close this search box.

Focus op inkomend toerisme: Visitheartofholland.com inzet van interregionale samenwerking

Het aantal bezoekers vanuit het buitenland zit in een groeispurt, de prognose laat een stijging van maar liefst 50% zien tot het jaar 2030. Rivierenland slaat de handen ineen met omliggende regio’s om hierop in te spelen.

Tijdens het jaarlijks netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’ presenteerde het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland de eerste conceptbeelden van Visit Heart of Holland. Een communicatiestrategie met als doel – samen met omliggende regio’s en het bedrijfsleven – de harten te veroveren van de buitenlandse toerist.

Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland licht toe: ”We bereiden ons voor om vanaf 2020 vol in te zetten op de buitenlandse markt. Voor Rivierenland ligt daarbij de focus op Duitsland en Vlaanderen. Juist door samen te werken met de omliggende regio’s vergroten we de communicatiekracht om de bezoeker aan ons te binden.” In 2019 zal het concept, samen met bedrijfsleven en de omliggende regio’s verder worden uitgewerkt.

Uitreiking Toerisme Award Rivierenland

Jan de Boer, voorzitter van het Speerpuntberaad Recreatie en Toerisme, heeft tijdens het netwerkevenement de Toerisme Award Rivierenland 2019 uitgereikt. Ondernemersfamilie Peters van het Nationaal Fruitpark in Ochten mocht de award in ontvangst nemen. De uitreiking van de Toerisme Award is een waardering voor het ondernemerschap.

Het ondernemerschap van Floor Peters en zijn familie laat zich als volgt omschrijven. Gastvrijheid staat voorop, de persoonlijke benadering en service zorgt voor een gevoel van ‘thuiskomen’ voor iedere gast. Het hooghouden van die waarden gemixt met kansen zien en benutten, zorgt ervoor dat het bedrijf zich kwalitatief blijft ontwikkelen. Met de komst van het nieuwe Fruitpark Hotel & Spa in 2019, is Rivierenland een prachtige accommodatie rijker.

Rivierenland onder de aandacht 

De Opening Toeristisch Seizoen was zoals ieder jaar weer drukbezocht. De middag, die werd georganiseerd bij Molen de Zwaluw in Kesteren, kon rekenen op de aanwezigheid van ruim 200 ondernemers, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden. Voorzitter van de raad van toezicht van RBT Rivierenland, Thomas Steenkamp, opende de middag met warme woorden. De heer Steenkamp stond ook even stil bij het jubileum van de Stichting RBT Rivierenland, die dit jaar precies 15 jaar bestaat. Ook gedeputeerde van de provincie Gelderland, Bea Schouten, was aanwezig. Zij is onder meer verantwoordelijk voor recreatie & toerisme in de provincie.

Divers programma

Verder opende Jan de Boer, vice-voorzitter van Regio Rivierenland, de eerste ronde van het Regionaal Investeringsfonds FruitDelta Rivierenland 2019. Dit fonds is bedoeld om studies en projecten te stimuleren die een bijdrage leveren aan de regionale ambities. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van de nieuw te ontwikkelen dagattractie bij Wadenoijen bekendgemaakt. De officiële naam is Streeckerij de Betuwe.

Winkelwagen
Scroll naar boven