Search
Close this search box.

Fort Vuren nieuwe TOP in Rivierenland

Vanaf 13 juni is Fort Vuren een officiële TOP (toeristisch overstappunt) in Rivierenland. Met de TOP wil de gemeente Lingewaal ook het meest westelijke puntje van de gemeente ontsluiten. Bezoekers kunnen er onder andere terecht voor het toeristische magazine RVRNLND en het minimagazine ROUTES.

Momenteel zijn er 14 TOPs te vinden verspreid door heel Rivierenland. De TOP is voor toeristen een aangename start van fiets- en wandelroutes met alle voorzieningen die de bezoeker nodig heeft, zoals toeristisch informatiemateriaal en gratis parkeermogelijkheid. Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is verantwoordelijk voor het concept, beheer en promotie van de TOPs. Het plaatsen van fietspanelen en bewegwijzering wordt verzorgd door Uit®waarde. Daarnaast zorgt RBT Rivierenland voor maandelijkse bevoorrading van de TOPs met toeristisch informatiemateriaal.

Over Fort Vuren
Fort Vuren was een strategische schakel in de lange keten van forten, tussen 1815 en 1870 aangelegd in het kader van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig biedt het stoere fort onderdak aan een hotel/bed & breakfast, camping en restaurant De Fortwachterij. In de koepel van het Fort vind je het museum Vliegeniers WOII.

Fietsen en wandelen vanuit het fort
De laatste jaren hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De forten die hier toe behoren zijn gerestaureerd en er zijn wandelpaden en fietsroutes ontwikkeld om de cultuurhistorie in het landschap te beleven. Vanuit Fort Vuren starten bijvoorbeeld het Vurensche Klompenpad, het wandelrondje Fort Vuren en verschillende struinpaden in de uiterwaarden. Vanaf de TOP heb je in de zomermaanden de mogelijkheid om het fiets/voetveer over te varen naar Slot Loevestein en de vestingsteden Woudrichem en Gorinchem. Deze vormen samen met Fort Vuren en de vestingstad Zaltbommel de Vestingdriehoek. Daarnaast is de Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedstatus.

De nieuwe TOP bij Fort Vuren is mogelijk gemaakt door de gemeente Lingewaal en de eigenaar van Fort Vuren. RBT Rivierenland verzorgde de coördinatie rondom de plaatsing van de TOP-zuil. Kijk voor een overzicht van alle TOPs op Rivierenland.nl.

Winkelwagen
Scroll naar boven