Search
Close this search box.
fruitcorso tiel

Fruitcorso gastheer van nationaal corsocongres

Het jaarlijkse nationale corsocongres wordt dit jaar in de Betuwe georganiseerd. Het Fruitcorso nodigt alle corso’s in Nederland uit om op zaterdag 2 oktober deel te nemen aan inspirerende workshops, kennis te delen en elkaar bij te praten. Het was een tijd waarin vele corso’s niet door konden gaan en ook het corsocongres heeft een jaar langer op zich moeten laten wachten.

Het jaarlijks terugkerende corsocongres is elke editie in een andere corsogemeente. Na Zundert, Lichtenvoorde en Valkenswaard is het nu de beurt aan Tiel. Samen met de Corsokoepel, het samenwerkingsverband en spreekbuis van alle Nederlandse bloemen- en fruitcorso’s, worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet. “Het doel is elkaar weer fysiek te ontmoeten” zegt Martijn van Eck, dagvoorzitter. “Na twee jaar elkaar gezien te hebben achter een beeldscherm is het nu weer mogelijk om bij elkaar te komen. Op deze dag gaan we kennis delen door het bijwonen van vier workshops waar een tal van onderwerpen zoals ‘vrijwilligers werven en behouden’, ‘social media’ en ‘verzekeringen’ voorbijkomen.” Een van de sprekers is een bekend gezicht van het Tielse Fruitcorso: Dik Kusters, kunstenaar en ontwerper van diverse fruitcorsowagens. Hij presenteert de workshop ‘Is Corso Kunst?’ en als mede-initiatiefnemer van de duurzame lijn zal ook dit onderwerp de revue passeren.

“We waren enorm trots dat wij ons in 2020 mochten presenteren als gastheer aan onze corsocollega’s’’ zegt Van Eck. “Gelukkig is het nu eindelijk zover en kijken we enorm uit naar de eerste zaterdag van oktober. Alle Nederlandse corso-organisaties reizen af naar de Betuwe waar Hans Beenakker het congres officieel zal openen.”

Het moment van het congres valt in een bijzonder jaar. Aan het eind van dit jaar wordt de beslissing genomen of de corsocultuur in Nederland de hoogste haalbare status krijgt: een plaats op de UNESCO-lijst.

Meer info: fruitcorso.nl/nl/corsocongres-2021

Winkelwagen
Scroll naar boven