Search
Close this search box.

Gelderse subsidie voor toerisme naar Rivierenland

Gedeputeerde Schouten; “Buren 625 en Gouden Ham ontvangen provinciale subsidie”

Tijdens het jaarlijkse netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’ op 15 maart jongsleden van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland heeft gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland de toezegging gedaan dat er twee projecten kunnen rekenen op provinciale subsidie in het kader van de koersnotitie ‘Beleef het in Gelderland’.

‘De Gouden Ham’ en ‘Buren 625’ ontvangen de toegezegde subsidies door intensieve inspanningen van RBT Rivierenland. De betrokken ondernemers en organisaties van beide projecten hebben de samenwerking gezocht met RBT Rivierenland. Caroline Scholtens, projectmanager bij RBT Rivierenland: “Het is een mooi voorbeeld van hoe je resultaat kan behalen door de handen ineen te slaan. We hebben vanuit onze kennis mee mogen denken over de inhoud en de rol van verbinder optimaal kunnen inzetten. Dat die inspanningen vervolgens leiden tot een financieel gesteund plan is een prachtig resultaat.”

RBT Rivierenland zet zich in voor meerdere projecten. “Het is onze taak om met een goed inhoudelijk beleid projecten en activiteiten onder de aandacht te brengen en daarmee financiële steun mogelijk te maken. Dit doen wij met een gebiedsgerichte aanpak, waarbij we zoveel mogelijk initiatieven inventariseren en in kracht bundelen. Hierdoor krijgen projecten meer regionale spin-off. We hebben daarbij de samenwerking opgezocht met de provincie Gelderland… met succes”, aldus directeur Richard de Bruin van RBT Rivierenland.

De gedeputeerde had nog meer nieuws te vertellen, want vanuit de koersnotitie zijn nog meer subsidiemogelijkheden in beeld op het gebied van ‘routes’. Met de uitvoer van het recreatieve routeprogramma Rivierenland is een subsidie gemoeid van ongeveer 500.000 euro. De opdracht om te komen tot een routeprogramma wordt uitgevoerd door RBT Rivierenland.

Al meer dan 15 jaar zet RBT Rivierenland zich in om de vrijetijdssector in de regio te ondersteunen en verder te laten groeien. Met een gedreven en professioneel team en een zorgvuldig opgebouwd netwerk van waardevolle partners draagt de organisatie bij aan de ambities van overheden, ondernemers en organisaties.

Winkelwagen
Scroll naar boven