Search
Close this search box.
Zakelijk profiel Rivierenland.nl

Gemeenten krijgen waar voor hun geld

Gemeenten krijgen waar voor hun geld

Bureau Toerisme Rivierenland vervijfvoudigd bijdrage gemeenten

De jaarlijkse bijdrage van gemeenten aan de ontwikkeling van toerisme die naar het Bureau Toerisme Rivierenland (BTR) gaat wordt door het bureau vervijfvoudigd. Het bureau behaalt deze versterking voornamelijk door projectsubsidies vanuit de provincie Gelderland. Deze projectsubsidies zijn een directe investering in de vrijetijdssector van Rivierenland in nauwe samenwerking met onze stakeholders bedrijfsleven en overheden.

Nieuwe websites, de marketingcampagne ‘Gelderland levert je mooie streken’, concepten voor streekproducten, verbeterplan vakantiezone de Gouden Ham en versterking van routenetwerken zijn voorbeelden wat er met de extra gelden voor de regio wordt gerealiseerd.

“Gemeenten zien dat de bijdrage daardoor groei en kansen brengt en dat bevordert nieuwe investeringen,” aldus Richard de Bruin, directeur van BTR. Samen met Regio Rivierenland FruitDelta wordt gewerkt aan een ambitieprogramma waarin de aankomende jaren de samenwerking tussen de gemeenten en BTR verder wordt versterkt. “Wij willen ons daarbij ook meer gaan focussen op het opstarten van projecten met behulp van Europese subsidies.”

De gevolgen van de COVID-19 pandemie raakt de sector toerisme en recreatie hard. “Het is daarom ook goed dat we in de aankomende jaren oog hebben voor de hard getroffen bedrijven, zoals op het gebied van de zakelijke markt en groepen. Een sterke samenwerking en met elkaar werken aan de nodige investeringen is hierin essentieel,” vult De Bruin aan.

BTR is sinds 2004 als stichting actief met het doel om de bestedingen en werkgelegenheid in Rivierenland te bevorderen middels toerisme en recreatie. Met een gedreven en professioneel team en een zorgvuldig opgebouwd netwerk van waardevolle partners dragen zij bij aan de ambities van overheden, ondernemers en organisaties.

Winkelwagen
Scroll naar boven