Search
Close this search box.
GeoFort Leerling

GeoFort verwelkomt 10.000e leerling van dit jaar

GeoFort heeft vandaag haar 10.000e leerling van dit jaar ontvangen! Het was Chanon Hasuwannakit uit Thailand. 

Het aantal is een record sinds de opening van het science center.
Tijdens het International Junior Science Olympiad (IJSO), een internationale science olympiade waar 300 getalenteerde jongeren uit 50 landen van 15 jaar of jonger gestimuleerd en uitgedaagd worden op het gebied van science en technologie. Dit jaar wordt de olympiade met thema ‘Water en Duurzaamheid’ van 3 tot en met 12 december gehouden in Arnhem.

De leerlingen gingen vandaag op bezoek bij waterschappen in Nederland. Een deel van deze groep kwam naar de Waterschappen Vallei en Veluwe en Rivierenland. Op uitnodiging van Waterschap Rivierenland zijn deze leerlingen op GeoFort aan de slag gegaan met de module Crisis Management. Er wordt een virtuele dijkdoorbraak gesimuleerd. Met behulp van actuele digitale kaarten en Geografische Informatie Systemen (GIS) moeten ze evacuaties plannen, routes bepalen en opvangmogelijkheden aanwijzen. De onderlinge communicatie hierin is cruciaal.

“Heel trots ben ik dat wij als relatief jong science center al zo veel leerlingen op het fort krijgen. Het educatieve programma voor zowel basisschool als voortgezet onderwijs leerlingen sluit mooi aan bij de 21st century skills die leerlingen leren en draagt bij aan het landelijke Techniekpact. Een bezoek aan GeoFort past naadloos in het techniek onderwijs van scholen. Naast het feit dat leerlingen er wat van leren staat op GeoFort de Sense of Fun voorop. Kinderen leren immers makkelijker en onthouden dingen beter als het leuk is. Hopelijk is dat ook de reden waarom zoveel scholen elk jaar weer terugkomen.” Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort.

GoGeo

Met de GoGeo campagne maakt GeoFort leerlingen enthousiast om te kiezen voor een geo-opleiding. Op gogeo.nl staat een overzicht van diverse studierichtingen, potentiele werkgevers en proefjes voor in de klas. Ook is er een studiewijzer, waarmee je door middel van een aantal stellingen erachter komt welke geo studie goed past bij jouw interesses.

Winkelwagen
Scroll naar boven