Search
Close this search box.
fruitstal rivierenland

Gezocht: bedrijven met smaak en passie voor de regio

Op 20 mei 2019 vindt in Rivierenland een smakelijke ‘Meet & Match bijeenkomst’ plaats. Agrariërs uit dit gebied laten dan hun producten zien en proeven aan geïnteresseerde bedrijven in de regio. Heb je als bedrijf passie voor de regio Rivierenland en ben je op zoek naar smaakvolle producten? Kom dan naar de Meet & Match bijeenkomst en maak gratis en vrijblijvend kennis met deze streekproducten!

De Meet & Match bijeenkomst is bedoeld voor bedrijven die voedselproducten verkopen (supermarkten, groothandels, cadeauwinkels, speciaalzaken, etc.) en gebruiken (horeca, cateraars, bedrijfskantines, etc.). Bedrijven zijn op 20 mei a.s. tussen 10.00 en 13.00 uur welkom om kennis te maken met lokaal geproduceerde producten. De organisatie hoopt dat deze kennismaking leidt tot een structurele samenwerking tussen producenten en (zakelijke) afnemers. Meet & Match dus!

Elke streek kent zijn eigen streekproducten. Dit zijn producten die lokaal worden gemaakt. Als die producten ook lokaal worden verkocht heb je een korte voedselketen. Een korte voedselketen is goed voor het milieu en bovendien is er ook steeds meer vraag naar streekproducten. Gemeenten en ondernemers in de regio Rivierenland werken daarom samen in het project “Lekker Lokaal Rivierenland” met de bedoeling om lokaal geproduceerd voedsel ook lokaal af te zetten.

Projectleider Jolijn Zwart-van Kessel geeft aan: “Er zijn in Rivierenland zo’n 200 agrariërs die producten van hun eigen bedrijf rechtstreeks aan de consument aanbieden. Van appels en kaas, vlees en jam tot wijn en sap: we hebben het allemaal hier in Rivierenland! Veel agrariërs hebben zelf een winkel op de boerderij of een stalletje aan de weg waar je als consument die producten kunt kopen. Maar er liggen nog veel meer kansen! Hoe mooi zou het zijn als je in de lokale supermarkt ook kaas uit je eigen omgeving kan kopen. Of dat restaurants in Rivierenland ingrediënten uit de eigen regio gebruiken in hun gerechten. Of dat bedrijfskantines lunch serveren met lokale producten.”

Tijdens de Meet & Match bijeenkomst op 20 mei kunnen geïnteresseerde bedrijven van 10.00 tot 13.00 uur vrijblijvend kennis maken met de producten en producenten uit Rivierenland. Ook kunnen we grote afnemende partijen een podium bieden zoals supermarktketens, boodschappenservices etc.. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de projectleider via een mail aan [email protected]. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. Deelname is gratis, zowel voor de producenten als voor de (zakelijke) bezoekers, mits men zich van tevoren even aanmeldt.

Agrariërs die een gratis plekje op deze marktplaats willen reserveren, kunnen zich tot uiterlijk 12 maart aanmelden via deze link.

Bedrijven die op 20 mei producten willen komen proeven en/of inkopen, kunnen zich aanmelden door via deze link. Op deze website is meer informatie te vinden.

Winkelwagen
Scroll naar boven