Search
Close this search box.

Gommers opent evenement in de historische binnenstad: unieke “Coronawandeling” in Buren

In de historische binnenstad van Buren kan vanaf 1 september een bijzondere wandeling gemaakt worden. Naar aanleiding van de bundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’, waarin Fred Eggink de eerste honderd coronadagen beschrijft, zijn alle honderd gedichten in de fraaie binnenstad te zien.

De wandeling wordt 1 september om 19.00 uur geopend door Diederik Gommers en intensivist Maarten van Lieshout van ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Zij krijgen tevens het eerste exemplaar van de bundel uitgereikt. Gommers heeft door zijn vele verhelderende gesprekken op televisie als ‘landelijk coördinator IC in Nederland’ veel indruk gemaakt. Hij neemt als specialist deel aan het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert.

De gedichtjes zijn tot 31 december op de oude muren en achter ramen te lezen. Bovendien zijn ze voorzien van treffende en kunstzinnige illustraties van Arie van Vliet, bekend van zijn Flipje- albums. Een wandeling door de oude straten van Buren geeft een tijdsbeeld van een bizarre tijd. Jonge geschiedenis ingepast in de toch al rijke geschiedenis van de stad. Het is een tocht met vooral hoop en humor in een wereld, die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

De bundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’ is voor € 15,- te koop aan het einde van de route bij restaurant De Prins. Bestellen kan ook via de website www.coronawandeling.nl (€ 2,50 verzendkosten).

Van elke verkochte bundel gaat € 5,- naar een project ten behoeve van de intensive care afdeling van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Zoals de gedichtjes de grauwe dagen wat kleur probeerden te geven, zo wil Stichting Vrienden van het ziekenhuis de patiëntenkamers en wachtruimtes opfleuren.

Zowel de bundel als de wandeling is een initiatief van Stichting BurenToenTheater, die om de drie jaar een grote historische theatervoorstelling in de stad organiseert. De wandeling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Buren625 en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland.

Voor meer informatie over de coronawandeling en de achtergronden van het bijzondere project: www.coronawandeling.nl

Fotograaf: William Hoogteyling

Bekijk hieronder een folder en plattegrond van de Coronawandeling:

Winkelwagen
Scroll naar boven