Search
Close this search box.

Het bestemmingsplan voor Streeckerij de Betuwe is gewijzigd!

Fruitbedrijf Betuwe Kers BV wil al jaren een voorziening voor dagrecreatie maken aan de Lingedijk, dicht bij de afslag Wadenoijen van de A15. Bij Streeckerij de Betuwe komen de streekproducten van de Betuwe en de fruitteelt centraal te staan. Deze recreatievoorziening paste eerder alleen nog niet in het geldende bestemmingsplan, tot dit plan op 20 januari 2021 tijdens de Raadsvergadering werd gewijzigd!

Al meer dan tien jaar geleden kwam Bureau Toerisme Rivierenland met dit initiatief. De realisatie hiervan bleek echter wat meer tijd en inspanning te kosten. Maar nu het bestemmingsplan gewijzigd is, kan ondernemer Aart Blom de volgende stap zetten… op naar de realisatie! De ambitie is om met het nieuwe streekbelevingspark het streektoerisme te bevorderen en de regio ‘op de kaart’ te zetten in toeristisch Nederland. Maar ook toeristen uit Duitsland en Aziatische landen tonen interesse.

Richard de Bruin (directeur Bureau Toerisme Rivierenland): “Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen kan een belangrijke hotspot worden. De Open Kersendagen trekken jaarlijks al veel bezoekers naar de Betuwe. De kersenboomgaard is daarnaast een van de plekken waar altijd enkele bussen vol met Aziatische toeristen arriveren die in de boomgaard hun eigen mandjes met kersen plukken. Je ziet dat eigenlijk het streekproductentoerisme in de lift zit.”

Aart Blom, kersenteler en eigenaar van de kersenboomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen, ziet veel nieuwe kansen: “De streekproducten van de Betuwe, waaronder het fruit dat ter plaatse geteeld wordt, staat centraal. Dagrecreatie, retail, gastronomie en activiteiten over dit onderwerp worden daarbij gecombineerd tot een beleving voor de hele familie. Zo willen we ook weer jam gaan maken, zoals dit vroeger ging bij jamfabriek de Betuwe. Proeven, plukken, beleven: het park wordt een prachtig dagje uit voor jong en oud.”

René van IJzendoorn (marketingadviseur) vervolgt: “Met Streeckerij de Betuwe ontstaat er eindelijk een plek waar al het moois wat de Betuwe te bieden heeft, samen komt op één locatie. Nu zijn al deze activiteiten en wetenswaardigheden versnipperd over de hele Betuwe. Toeristen zien door de bomen het bos niet meer. Met het park worden we ook voor busorganisaties interessant en kunnen we hen een mooi dagvullend programma bieden.”

Heb jij zelf als ondernemer ideeën over ontwikkeling? Neem dan vooral eens contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij zijn te bereiken op [email protected] of 088 6363 888.

Winkelwagen
Scroll naar boven