Search
Close this search box.
Betuws Wijndomein

Honderden mensen proosten met de beste wijn van Nederland

De beste wijn van Nederland, zo is bepaald bij de recente Nationale Wijnkeuring, komt van het Betuws Wijndomein in Erichem. Honderden mensen kwamen er zondag tijdens de Open Dag Nederlandse Wijngaarden proosten op een goede oogst 2017.

Als iemand het kan weten dan is het Diederik Beker wel. Hij werd uitgeroepen tot ‘s lands beste wijngaardenier: ,,2016 was een geweldig wijnjaar voor Nederland. Maar ik zie 2017 ook met vertrouwen tegemoet.”

Ondanks het tegenvallende koude en natte weer van de voorbije weken: ,,Want het gaat nu weer lekker, het is warm en we hebben een heel goede voorzomer gehad. Dat telt ook.” Met die positieve boodschap van Beker in het achterhoofd lieten honderden mensen zich de wijn uit 2016 en eerdere jaren best smaken bij het Betuws Wijndomein. De open dag trok zondag wederom veel mensen. Beker: ,,Die uitverkiezing bij de nationale wijnkeuring is kennelijk toch iets wat veel weerklank vindt. Alsof mensen nu pas geloven dat we hier echt heel goede wijnen maken. Ik hoor het van restaurants en wijnverkopers nu, ze weten ons allemaal te vinden.”

Lees verder op Gelderlander.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven