Search
Close this search box.

Hoogwatertoerisme in Rivierenland

Het hoogwater hield de regio Rivierenland afgelopen week in zijn greep. Zo was de afvoer van de rivier de Maas flink verhoogd door de neerslag in de Ardennen en Noord-Frankrijk en stond ook het water van de Waal erg hoog.

Inmiddels is de afvoer van de Maas weer aan het dalen en vormt ook de Waal geen gevaar meer. En hoe vervelend het hoogwater ook was, er zaten toch positieve kanten aan de hele situatie. Directeur Richard de Bruin van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland vertelt: “Van verschillende ondernemers uit het gebied hebben wij begrepen dat ze het eigenlijk wel jammer vinden dat het hoogwater voorbij is. Horecagelegenheden profiteerden namelijk van alle extra mensen die naar ons gebied kwamen. De dijken waren afgeladen met automobilisten en fietsers die het hoogwater van dichtbij kwamen bekijken.”

De verwachting is dat nu de waterstand normaal wordt het aantal bezoekers weer zal afnemen. Dit betekent dat ook voor de ondernemers in Rivierenland alles weer normaal wordt.

Winkelwagen
Scroll naar boven