Search
Close this search box.

‘Kersen plukken in de Betuwe’ toeristische trekpleister van formaat

Afgelopen weekend werd voor de vierde keer de ‘Betuwse Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. De Betuwse Open Kersendagen zijn het hoogtepunt van het kersenseizoen in de Betuwe, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien en kunnen ervaren hoe er het in de boomgaard anno 2019 aan toegaat.

‘Kersen plukken in de Betuwe’ is een toeristische trekpleister van formaat aan het worden. Vooral bij Chinese toeristen is dit erg in trek. Bezoekers kwamen voor het kersen plukken uit het hele land naar Wadenoijen toe.

De feestelijke opening vond afgelopen zaterdag plaats door Carla Kreuk, wethouder Recreatie & Toerisme en Aart Blom (kersenteler Betuwe Kers), vergezeld door Flipje en de kersenprinsessen Kimberly en Nathalie. Er waren diverse muzikale optredens van o.a. zangkoor De Zeesterren, De Vrolijke Diva’s en artiesten Ronald Berkt, Country Sisters en de Partybeukers.

Op zondag 7 juli zorgden het zangkoor Fruitig Geflipt, dweilorkest de Eigenheimers en Harmonie Soelen voor de muzikale noot. Met het optreden van de Dikdakkers ging het dak eraf, waarbij kinderen mochten meespringen en -dansen. Ronald Berkt, de Country Singers en een Poolse band tracteerden het publiek nog op een extra optreden op deze zondagmiddag.

Accordeonist Reint van Dijk was eveneens goed op dreef en maakte het kersenfeest helemaal compleet met oud-Hollandse liederen.

Kersenbeleving

De Kersen-Express bleek erg gewild: mensen werden rondgereden door de boomgaard van de familie Blom en kregen uitleg over de kersenteelt.Natuurlijk konden mensen uitgebreid de kersen proeven en keuren. Ook het zelf kersen plukken viel erg in de smaak.

Verder konden bezoekers genieten van een bijzonder gevarieerde streekmarkt, oude ambachten en allerlei andere fruitgerelateerde activiteiten.

Topdrukte

Het was een topdrukte tijdens de Betuwse Open Kersendagen in Wadenoijen. Het evenement trok dit weekend rond de 10.000 bezoekers. Bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De organisatie was goed voorbereid op deze drukte, waardoor het evenement vlekkeloos is verlopen.

Weerman Piet Paulusma

Piet Paulusma zond op afgelopen vrijdagavond live het weerbericht uit vanuit de boomgaard. Met prachtige sfeerbeelden van de kersenboomgaard. Daarmee kwam de Betuwe landelijk in het nieuws.

De Open Kersendagen zijn voorbij, maar de Betuwse kersen zijn nog de gehele maand juli volop verkrijgbaar in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen). Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Kijk voor meer kersentips en -verkooppunten op www.rivierenland.nl.

Foto: Iris Spaink

Winkelwagen
Scroll naar boven