Search
Close this search box.

Kleine Hanzestad heeft grote plannen

Aan de Raadhuisdijk in Maasbommel zijn twintig karakteristieke lantaarnpalen geplaatst. Ze zijn onderdeel van een totaalplan rondom de kleinste Hanzestad van Nederland.

De sfeervolle lantaarns, voorzien van Hanze-schildjes, zijn onderdeel van een ommetje door het stadje.
De wandeling start bij het Hanzehuys, gaat langs de Blauwe Kamer, over de Raadhuisdijk en dan via de Bovendijk weer terug naar het Hanzehuys.
Ook zijn de borden bij de in- en uitgangen van Maasbommel voorzien van een mooie toevoeging. Plaatselijk kunstenaar Hein van Houten ontwierp een bord waardoor bezoekers meteen zien dat Maasbommel echt de kleinste Hanzestad van Nederland is.

Meer bezoekers voor Hanzestad Maasbommel
De plannen voor Hanzestad Maasbommel worden deels gesubsidieerd door de provincie Gelderland en het Regionaal investeringsfonds in Rivierenland. Bureau Toerisme is aangesteld als coördinator.

Het doel is om meer bezoekers te trekken naar het recreatiegebied en de Hanzestad. Ondernemers en inwoners trekken binnen de plannen samen op om het verhaal van de Hanzestad uit te dragen. Dat doen ze door onder andere speciale arrangementen en producten samen te stellen en de verhalen te vertellen over het gebied.

Winkelwagen
Scroll naar boven