Search
Close this search box.

KLM Open zet regio op de kaart

Ruim 41.000 mensen hebben van 13 tot 16 september het golftoernooi KLM Open in Rivierenland bezocht. Golfbaan The Dutch in het Betuwse Spijk (gemeente Lingewaal) was voor het derde jaar op rij de locatie voor het evenement. Vanaf volgend jaar wordt het toernooi weer ergens anders gespeeld.

Naast het officiële toernooi met de beste spelers van de European Tour, was er nog veel meer te beleven op het KLM open. Zo werd de regio op de kaart gezet in een promotiestand op de KLM Open Expo. Zo’n 1750 bezoekers zijn langs geweest in de promotiestand, waar een presentatie van de regio te zien was en waar streekproducten van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt te proeven waren. Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland heeft magazines, routeboekjes en KIDS doe-kaarten beschikbaar gesteld die in de stand werden uitgedeeld.

Naast het beschikbaar stellen van promotiemateriaal, ondersteunde RBT Rivierenland KLM Open ook in de communicatie door berichten te verspreiden op Rivierenland.nl en op de consumentgerichte social media-kanalen. Daarnaast hebben we op logistiek gebied ondersteund door de Rivierenland-bus beschikbaar te stellen.

Tijdens het evenement is een imago- en belevingsonderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan worden medio november bekend gemaakt.  De eerste bevindingen tonen een samenhang aan tussen het imago van de regio en terugkeer voor vrijetijdsdoeleinden. Daar waar in 2016 de intentie om terug te keren naar de regio voor vrijetijdsdoeleinden nog 36 procent was, groeide dit in 2017 naar 42 procent. De eerste cijfers uit de metingen in 2018 tonen aan dat in 2017 daadwerkelijk zo’n 32 procent is teruggekomen voor recreatiefverblijf.

Winkelwagen
Scroll naar boven