Search
Close this search box.
lancering streekmarketing bommelerwaard

Lancering streekmarketing Bommelerwaard

Met veel trots is op 1 juli het verhaal van de Bommelerwaard, Bommelerwaard: eiland tussen Maas & Waal gelanceerd. Wethouders Jan-Hein de Vreede van Maasdriel en Willem Posthouwer van Zaltbommel gaven het startsein met de onthulling van de website www.beleefbommelerwaard.nl en een huisstijl voor de Bommelerwaard.

Bommelerwaardse huisstijl en website
Op initiatief van de gemeenten is in de afgelopen maanden gewerkt aan een Bommelerwaards verhaal in woord en beeld. In samenwerking met een klankbordgroep van ondernemers en de samenwerkingspartners TRIP Bommelerwaard en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is vervolgens een start gemaakt met de eerste uitwerkingen. Het eerste tastbare resultaat is de nieuwe website www.beleefbommelerwaard.nl. Om het geheel goed te presenteren is er een streekeigen huisstijl ontwikkeld, herkenbaar aan de pay-off ‘Bommelerwaard, eiland tussen Maas en Waal’.

Direct in actie voor vakantie in eigen land
De website is bewust voor de zomervakantie live gegaan. Aangezien velen dit jaar in eigen land blijven, biedt de website voldoende inspiratie om dit prachtige gebied te ontdekken. Het ‘eiland’ tussen de rivieren biedt genoeg vertier, maar vooral ook veel natuur, rust en ruimte. Dat biedt met alle maatregelen rondom corona uitkomst. Voor wie liever niet de drukte opzoekt, is de Bommelerwaard een aanrader. Ondernemers zijn gestart met het opstellen van leuke arrangementen en activiteiten, zodat bezoekers van de website suggesties gepresenteerd krijgen.

Samen de krachten bundelen
Hilda van Gent, eigenaar van Van Gent Watersport en bestuurslid van TRIP Bommelerwaard: “Door de bundeling van krachten van RBT Rivierenland en TRIP Bommelerwaard profiteren we van zowel de expertise als het sterke netwerk van beide partijen. Zo kunnen we nog beter de geweldige Maas op de kaart zetten.” Mariëlle Verbon van Binnenstadsfonds Zaltbommel vult aan: “De streekmarketing campagne voor Beleef Bommelerwaard sluit perfect aan bij de campagne Waalzinnig Zaltbommel die het Binnenstadsfonds momenteel ontwikkelt. Beide campagnes vergroten de naamsbekendheid van de Bommelerwaard en zetten de pareltjes van onze regio (Loevestein, Fort Sint Andries, Ammersoyen, Zandmeren) en de stad Zaltbommel landelijk op de kaart. Samen bereiken we meer dan alleen. Het doel van de centrale promotie van de regio is meer nieuwe bezoekers bereiken en dat is in het voordeel van onze ondernemers en organisaties.”

Blijven ontwikkelen
Met de eerste oplevering van de website stopt het niet. Gedurende het jaar verbeteren we de website continu en vullen we steeds content aan. Ook volgen er aanvullende promotiemiddelen en acties.

Wie informatie mist op de website of zich wil aanmelden voor vermelding of uitgebreide promotie, kan contact opnemen met RBT Rivierenland als coördinator van de webredactie via 088 6363 888 of [email protected].

Winkelwagen
Scroll naar boven