Search
Close this search box.

Meer banen in recreatie en toerisme

Verschillende delen van de recreatieve en toeristische sector in het gelders Rivierengebied hebben het nog steeds erg moeilijk. Gelukkig is er ook een lichtpuntje te melden. De recreatieve en toeristische sector is de afgelopen jaren gegroeid in het aantal banen meld het CBS.  Het aantal banen steeg van 9.930 in 2018 naar 10.200 banen in 2020 in ons gebied. Een stijging van 220 banen. Het aantal banen heeft betrekking op het totaal aantal fulltimers, parttimers en uitzendkrachten.

De grootste groei is gemaakt in de watersport. Voor een deel is dat te verklaren door dat veel consumenten in coronatijd zich met watersport hebben bezig gehouden. De Horeca heeft de groei in 2019 niet kunnen doorzetten. Daar daalde het aantal banen in 2020 met 230.

Onlangs heeft Stichting Bureau Toerisme gesproken op Landgoed Mariënwaerdt met de Gedeputeerde Peter van ‘t Hoog over de uitdagingen op de arbeidsmarkt voor ondermeer de horeca. De bijeenkomst werd georganiseerd vanuit het netwerk Gastvrij Gelderland. 

Winkelwagen
Scroll naar boven