Search
Close this search box.

Meer campinggasten in eerste halfjaar 2018: Gelderland populairste provincie

Nederlandse kampeerterreinen ontvingen in het eerste halfjaar van 2018 bijna 1,6 miljoen gasten, 7,5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal buitenlandse gasten liet in die periode de grootste groei zien. Dit meldt het CBS.
De groei van het aantal campinggasten in de eerste helft van 2018 staat haaks op de ontwikkeling in de voorgaande jaren, toen vooral sprake was van een daling. Vorig jaar was het aantal gasten nog 3,5 procent lager dan in 2016. Vooral de provincie Groningen liet in de eerste helft van 2018 een groei van het aantal campinggasten zien (13 duizend, +48,1 procent). Het aantal gasten in Groningen was daarmee echter nog altijd vele malen kleiner dan in Gelderland, de provincie waar het meest gekampeerd werd. Daar verbleven het eerste halfjaar 256 duizend gasten, 31 duizend meer dan in de zelfde periode een jaar eerder.

Vooral Duitsers en Belgen op Nederlandse campings

Het aantal buitenlandse gasten op de Nederlandse kampeerterreinen steeg het afgelopen halfjaar vergeleken met een jaar eerder harder (9,1 procent) dan het aantal Nederlandse gasten (6,9 procent). Het merendeel van de buitenlandse campinggasten kwam uit Duitsland (77 procent) en België (12 procent). Het aantal Duitse gasten nam in de eerste helft van dit jaar met 9 procent toe, het aantal Belgen met 14 procent.

Ook meer gasten in hotels en groepsaccommodaties

Ook andere vormen van logiesaccommodaties zagen hun aantallen gasten stijgen. Het aantal gasten dat sliep in een groepsaccommodatie was het eerste halfjaar 779 duizend, 9,1 procent meer dan een jaar eerder. Hotels kregen 14,5 miljoen gasten, een stijging van 6,1 procent. Het aantal overnachtingen door zakenreizigers liet met een stijging van 8,3 procent een nog grotere groei zien.

Nauwelijks toename gasten huisjesparken

Vergeleken met een jaar eerder groeide het aantal gasten op huisjesterreinen in de eerste helft van 2018 nauwelijks (1,2 procent). Bij de Nederlandse gasten was er zelfs een lichte daling te zien (0,3 procent).

Meer buitenlandse gasten in Nederlandse logiesaccommodaties

In totaal ontvingen Nederlandse logiesaccommodaties in de eerste helft van dit jaar 21,0 miljoen gasten, een stijging van 5,3 procent ten opzichte van de eerste helft van 2017. De groei van het aantal buitenlandse gasten was daarbij hoger (6,3 procent) dan die van het aantal Nederlanders (4,6 procent).

Bron: CBS.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven