Search
Close this search box.
Merken

Sterke merken

Sterke merken zetten de regio op de kaart

Merkenstrategie

We werken hard aan de versterking van de regiopromotie onder de titel ‘Uit in de Regio’. In dit kader zijn diverse streekgerichte merken van kracht zoals de Betuwe, het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard.

Met Betuws Best promoten we eerlijke producten uit de regio waarmee we de samenwerking van aanbieders versterken.

Daarnaast werken we als onderdeel van de campagne Gelderse Streken aan het neerzetten van onze regio binnen de veelzijdige provincie Gelderland met een palet aan cultuur, historie, natuur en activiteiten.  

Land van Maas en Waal

We zetten ons in voor kennis, ontwikkeling, informatie en marketing voor het authentieke Land van Maas en Waal. De regiopromotie is een samenwerking met het bedrijfsleven en gemeenten en kan daardoor geïntegreerd worden in de regionale en landelijke promotie. Inmiddels is de site www.landvanmaasenwaal.nl gelanceerd.

Betuwe

Wie kent de Betuwe niet? Ter promotie van deze prachtige regio vol bloesem en fruitboomgaarden zetten we jaarlijks in op diverse promotie. Zo is er een website ontwikkeld www.welkomindebetuwe.nl, wordt de succesvolle Bloesem- en Fruitalert duizenden keren gedownload bestaat er een Betuwe-app en rijdt er inmiddels een vrachtwagen rond.

Bommelerwaard

Op 1 juli 2020 is het verhaal van de Bommelerwaard, Bommelerwaard: eiland tussen Maas & Waal, gelanceerd inclusief de website www.beleefbommelerwaard.nl en een huisstijl voor de Bommelerwaard. Inmiddels is er ook een vrachtwagen gewrapt, in de huisstijl van de Bommelerwaard.

Uit in de regio

Uit in de regio is het enige merk zonder beeldmerk. Waarom? Het merk is niet gekoppeld aan een bestuurlijke grens of regio, maar is er juist bedacht om de verbinding te kunnen maken tussen de verschillende regio’s. 

Toeristen en inwoners zijn namelijk grenzeloos als het om recreëren gaat. Toeristische bedrijven ontvangen graag gasten om de wijde omtrek en dat houd niet tip bij bestuurlijke grenzen. Klinkt logisch, maar was tot voor kort niet zo ingestoken. 

Gelderland levert je mooie streken

Wil je culinair genieten, cultuur snuiven en in voorbije tijden duiken, kastelen en landgoederen bewonderen, wandelen of fietsen door prachtige natuurgebieden, bijzonder overnachten, klimmen en kanoën in een mooie groene omgeving of lekker ontspannen winkelen en een dagje wellness pakken? Dat kan allemaal in één regio en je hoeft er niet eens voor het land uit! De gastvrije Gelderse streken bieden je een enorm palet aan cultuur, historie, natuur en activiteiten die er klaar voor zijn om door jou ontdekt te worden.

De campagne Gelderland levert je mooie streken wordt volledig gefinancierd door de Provincie Gelderland.

Culemborg klopt

Van een kleine handelsstad aan de Lek is Culemborg door de eeuwen heen uitgegroeid tot een vrijzinnige stad in de Betuwe waar veel te beleven valt. Relaxed winkelen, lekker eten, genieten van cultuur en historische gebouwen… in Culemborg kan het allemaal.

Wie van actie en natuur houdt, maakt prachtige fiets- en wandeltochten door de omgeving, elk met zijn eigen charme. Woon je zelf in Culemborg? Laat je dan door de website inspireren om je eigen stad eens door een heel andere bril te bekijken.

De website Culemborg klopt wordt volledig gefinancierd door de gemeente Culemborg.

Betuws Best

Wie de Betuwe bezoekt en bij een boerderijwinkel of streekmarkt stopt, ziet producten met het Betuws Best streekmerk. Betuws Best is een overkoepelend label voor streekproducten. Ondernemers kunnen zich met dit label gezamenlijk profileren.
Of het nu gaat om jam, kaas, vlees of wijn uit eigen boomgaard, Betuws Best-producten staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit. De producten zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten of bouwstoffen en smaken daarom puur en extra lekker.

Bureau Toerisme is eigenaar van het merk Betuws Best. De stichting Platteland Rivierenland heeft dit merk volledig bij Bureau Toerisme ondergebracht in 2019.

 

Betuwe Grand Cru

De  streekproducten en locaties van de Betuwe Grand Cru kenmerken zich door ambachtelijke kwaliteit en persoonlijke aandacht. 

Het gaat hier om kwaliteitsbedrijven en kwaliteitsproducten. Betuwe Grand Cru is een initiatief van Bureau Toerisme. In samenwerking met bedrijfsleven geven wij hier invulling aan o.a. middels een website en app.

Winkelwagen
Scroll naar boven