Search
Close this search box.

Michelin-nieuwkomer Flicka in Kerkdriel: ‘Een Michelinster, mooi, maar hier geen chic de friemel’

Pas een jaar runnen ze Flicka, hun eigen restaurant op een Kerkdrielse dijk. Daar in die uithoek zijn chefkok Thomas van Santvoort en zijn (gast)vrouw Merlijn van den Bosch behoorlijk opgevallen. Gisteren kregen ze een Michelinster. Dat hadden ze serieus écht nooit verwacht.

 ,,Wát een eer”, zegt Thomas. Stond hij daar met knikkende knietjes op het podium van het Amsterdamse DeLaMar ook nog eens naast zijn vroegere leermeester Nico Boreas van Sabero in Roermond die twee sterren in zijn zak mocht steken.

Terug naar die dijk in Kerkdriel. Hoe kwamen ze dáár nou terecht? ,,We kenden de eigenaar van het pand. Ik droomde van een horecazaak en zag het zitten daar. Ruimte voor vier suites boven het restaurant, mooie natuur, gratis parkeren en een aanlegsteiger in aanbouw zodat gasten straks kunnen varen op de Dode Maasarm.” Oké, en hoe lok je daar dan klanten heen? Merlijn: ,,Via Facebook, Twitter, Instagram en video’s op Youtube van de chef-kok in actie. En het werkt. Onze gasten komen van overal; Limburg, de Randstad, Ameland.”

Lees verder op Bd.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven