Search
Close this search box.

Nederlanders vaker op vakantie in eigen land

Het afgelopen jaar gingen Nederlanders vaker op vakantie in eigen land. Ze boekten maar liefst 25,7 miljoen overnachtingen binnen de landsgrenzen. Dat is 28 procent meer dan het jaar ervoor en ongeveer evenveel als in 2019.

Met de stijging van het binnenlandse toerisme is het wegblijven van buitenlanders vorig jaar ruimschoots goedgemaakt. In totaal boekten Nederlanders en buitenlanders vorig jaar samen 32 miljoen overnachtingen in ons land. Dat is 17 procent meer dan het jaar ervoor.

Vooral Duitsers, die de grootste groep vormen, wisten ons land minder goed te vinden. De oosterburen kwamen vorig jaar 2,5 miljoen keer slapen in Nederland. Dat is 24 procent minder dan het jaar ervoor en zelfs 60 procent minder dan in 2019, toen van de coronapandemie nog geen sprake was.

Vergeleken met het laatste pre-coronajaar is het aantal overnachtingen nog altijd flink kleiner. Voor de toerismesector is het sowieso van belang dat de buitenlandse toerist Nederland snel weer weet te vinden. Buitenlanders geven op vakantie in Nederland vaak meer uit dan de binnenlandse toerist.

Bron: CBS

Winkelwagen
Scroll naar boven