Search
Close this search box.
Afbeelding. AI gegenereerd.

Nieuw kleinschalig vakantiepark met recreatiewoningen en groepsaccommodatie

In Asch, een schilderachtig dorpje met 380 inwoners, is er sprake van een nieuwe ontwikkeling die Rivierenland een belangrijke impuls zal geven. Het geplande kleine vakantiepark aan Over de Weide 3, dat op 30 januari door de gemeenteraad van Gemeente Buren wordt besproken, is een veelbelovende toevoeging aan de regio. Naast het bieden van kwalitatieve accommodatie, onderstreept dit project het belang van dagrecreatie in het gebied.

Deze ontwikkeling is een directe reactie op de groeiende behoefte aan zowel langdurige als dagelijkse recreatiemogelijkheden in Rivierenland. Met zeven recreatiewoningen en een groepsaccommodatie, biedt het park een uitstekende gelegenheid voor zowel gasten als inwoners om van de regio te genieten. Deze behoefte aan uitbreiding van recreatiemogelijkheden wordt onderstreept door de meest recente monitor vrijetijdseconomie van Stichting Bureau Toerisme, die op 22 maart 2024 wordt gepubliceerd. Uit dit rapport blijkt dat Rivierenland sterk in opkomst is als een toeristische bestemming.

De groei van zowel recreatie- als ecotoerisme in de regio benadrukt de noodzaak voor ontwikkelingen zoals dit vakantiepark. Het gaat hier niet alleen om het verstrekken van kwalitatieve verblijfsaccommodaties, maar ook om het stimuleren van dagrecreatie voor zowel bezoekers als lokale bewoners. Het park draagt bij aan de diversiteit en toegankelijkheid van recreatieve activiteiten in Rivierenland, wat een positieve invloed heeft op zowel het toerisme als de lokale gemeenschap.

De strategische ligging van het park, ver verwijderd van agrarische activiteiten en spuitzones, maakt het een ideale locatie. Dit initiatief zal niet alleen dienen als een aantrekkelijke bestemming voor langere verblijven, maar ook de dagrecreatie in de regio versterken, wat in lijn is met de bevindingen van de recente vrijetijdsmonitor. Hierdoor wordt Rivierenland nog aantrekkelijker voor zowel bezoekers als inwoners, en versterkt het zijn positie als een dynamische en veelzijdige toeristische bestemming.

 

  • = afbeelding is slechts ter illustratie
Winkelwagen
Scroll naar boven