Search
Close this search box.
Heroes of the sky app

De app Heroes of the Sky neemt je mee in de geschiedenis van de luchtgevechten boven Rivierenland

“Dat kan nu vanuit de veiligheid van je eigen huis. Zodra het weer verantwoord is om erop uit te gaan, kunnen nabestaanden van gesneuvelde familieleden en andere geïnteresseerden aan de hand van deze app zelf een route uitstippelen en de locaties bezoeken waar deze verhalen zich hebben afgespeeld,” aldus RBT-directeur Richard de Bruin.

Met dit doel zijn ook horeca- en overnachtingslocaties rondom de locaties aan de app toegevoegd. De komende week wordt de app gepromoot via diverse kanalen. Vorige week heeft er al een artikel gestaan in het Bevrijdingsmagazine 75 jaar vrijheid (oplage van 22.600 exemplaren). Mocht je zelf een nieuwsbrief uitsturen dan stellen we het zeer op prijs als de app ook daarin onder de aandacht wordt gebracht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er in Rivierenland zware luchtgevechten geleverd. Rivieren als de Waal en de Rijn waren destijds belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Iedereen kent de verhalen van dappere helden die gevochten hebben in de regio Nijmegen en Arnhem, maar wie zijn er gesneuveld in Rivierenland en waar zijn ze begraven? De nieuwe gratis app Heroes of the Sky geeft antwoord op dit soort vragen.

De app is ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland in het kader van het programma Gelderland Herdenkt en is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning vanuit de Provincie Gelderland, de gemeente Culemborg, Neder-Betuwe, Zaltbommel en West Maas en Waal. De inhoud van de App Heroes of the Sky is tot stand gekomen in samenwerking met lokale en regionale historische verenigingen en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

      
Winkelwagen
Scroll naar boven