Search
Close this search box.
Ode aan de Linge publieksprijs Gelders Erfgoed

Ode aan de Linge genomineerd voor de Erfgoedprijs Gelderse Gouden Roos

Ode aan de Linge is genomineerd  voor de publieksprijs van Gelders Erfgoed. Van harte brengen we om die reden de jaarlijkse kunstmanifestatie opnieuw onder uw aandacht.  

Als  kroon op ons 1e lustrum in 2018 zou het fantastisch zijn de prijs van 1.000 euro te winnen! Daar hebben we uw stem voor nodig. Mogen we op u rekenen?

Ode aan de Linge kanshebber publieksprijs Gelders Erfgoed

Ode aan de Linge  is een jaarlijks terugkerende dag voor kunst en cultuur in het prachtige Lingepark in Geldermalsen.
Het ruime- en diverse aanbod van beeldende kunst, muziek, proza en poëzie verbindt jong en oud. Juist het feit dat er altijd naar samenwerking met scholieren  en met ouderen wordt gezocht, is zo bijzonder waardevol. Daaruit blijkt duidelijk de aandacht voor verbinding tussen de verschillende generaties.

Ook is er oog voor de verbinding tussen cultuur en natuur.  De contacten met verschillende organisaties en verenigingen maakt Ode aan de Linge tot een beleving, toegankelijk voor iedere burger waarbij het prachtige in English Style ontworpen wandelpark weer volop tot zijn recht komt. In de toekomst kan dit unieke park onderdeel worden van een gevarieerd ‘Lingerondje’. Een wandelroute die via de Heemtuinen-Koppelsedijk-Trichtse voetpad-Spoorbrug-Lingedijk nu al te belopen is.

Er wordt nu weinig gebruik gemaakt van dit prachtige park aan de Linge. Het doel van ‘Ode aan de Linge’ is het stadse groen in Geldermalsen weer een bruisend en levendig onderdeel te maken door middel van kunst. Kunst is bij uitstek geschikt om een andere manier van kijken te bevorderen en kan daarmee de bijzondere beleving van de natuur in het buitenhart van Geldermalsen zichtbaar maken.

Tijdens de kunstmanifestatie staat het Lingepark centraal als decor voor kunst en cultuur voor deelnemers en bezoekers.

Kijkt u op http://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/ode-aan-de-linge en breng uw stem uit op Ode aan de Linge.

Winkelwagen
Scroll naar boven