Search
Close this search box.
Open Kersendagen 2017

Gezellige drukte tijdens Open Kersendagen

Afgelopen weekend werd voor de tweede keer de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Er was een kramenmarkt, een kersen-express, oude ambachten, muziek en allerlei andere activiteiten.

De Open Kersendagen vormen de afsluiting van het kersenseizoen in de Betuwe, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien hoe er het in de boomgaard anno 2017 aan toegaat.

Open Kersendagen 2017

Het was een gezellige drukte tijdens de Open Kersendagen in Wadenoijen. Op zaterdag vond de feestelijke opening plaats door wethouder Henk Driessen van de gemeente Tiel. Er waren diverse muzikale optredens van o.a. zangkoor De Zeesterren en Monique Smit uit Volendam (jawel, de zus van Jan Smit). Op zondag was er een optreden van het zangkoor Fruitig Geflipt en zanger Ronald Berkt uit Lelystad.

Kinderen hadden reuzenpret met het Flipje springkussen en het schminken. De Kersenexpresse bleek een topattractie te zijn: mensen werden rondgereden door de boomgaard en kregen uitleg over de kersenteelt –en kersenpluk.En natuurlijk konden mensen uitgebreid de kersen proeven en keuren.

De uitgebreide kramenmarkt met oude ambachten, oude tractoren en smakelijke streekproducten, mocht rekenen op een grote belangstelling.

Winnaars wedstrijd kersenpit spugen:

Zaterdag
Wolwassenen: Remy Verzuyl : 10,65 meter
Kinderen: Pepijn van der Horst : 6,18 meter

Zondag
Volwassenen: Dhr. Van Mourik : 10,65 meter
Kinderen: Anne Hengsterman : 6,25 meter
Zij wonnen een kistje Betuwse kersen van 5 kg.

De tweede editie van de Open Kersendagen trokken circa 3500 bezoekers over beide dagen (zaterdag 29 en zondag 30 juli). Dit is bijna een verdubbeling van het aantal van vorig jaar.

De derde editie zal plaatsvinden volgend jaar op 7 en 8 juli 2018.

Winkelwagen
Scroll naar boven