Search
Close this search box.
tweede ronde RIF

Oproep Regionaal Investeringsfonds aan ondernemende Rivierenlanders

Dit jaar kunnen ondernemers en ondernemende inwoners tot 1 oktober hun innovatieve plannen voor Rivierenland indienen bij het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland. Anders dan voorgaande jaren, is er in 2020 één ronde om een plan in te dienen. Daarmee wil het fonds ondernemers meer tijd en ruimte geven om een aanvraag voor te bereiden. Tot nu toe zijn twaalf aanvragen ingediend bij het fonds. Er is nog ruimte! Dus, ondernemende Rivierenlanders: schroom niet en dien uw project- of onderzoeksvoorstel in.

Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland: “De crisis vraagt al genoeg van hun tijd en energie. Bovendien kunnen door de coronamaatregelen nieuwe ideeën en kansen ontstaan. Of moeten bestaande plannen worden aangepast, om goed in te kunnen spelen op de veranderde situatie als gevolg van de coronacrisis. Daarvoor wilden wij de gelegenheid bieden. Met het RIF is er een financiële bijdrage mogelijk voor mensen met goede ideeën om onze regionale agribusiness, economie en logistiek en/of recreatie en toerisme verder te versterken. Zulke mensen hebben we nu harder nodig dan ooit.” Met een speciale videoboodschap roept Beenakker ondernemende Rivierenlanders op om gebruik te maken van de mogelijkheden die het fonds biedt en hun plan in te dienen.

Inspirerende voorbeelden

Het Regionaal Investeringsfonds is er speciaal voor iedereen met een goed, vernieuwend plan om onze regionale agribusiness, economie en logistiek en/of recreatie en toerisme te versterken. Het fonds bestaat nu drie jaar en heeft al zo’n 90 initiatieven mede mogelijk gemaakt. Zo kreeg Kwekerij De Hazekamp -in 2018- steun vanuit het RIF voor de installatie van LED-belichting voor de Alstroemeria-teelt. En kreeg onder meer CoöperatieAuto een bijdrage vanuit het RIF voor hun project Slimme Mobiliteit (in 2017 én in 2019 voor de opschaling van hun project). Deze en andere gehonoreerde projecten zijn te vinden op de website.

Beoordeling en bekendmaking half november

Indienen van de plannen kan tot 1 oktober via het digitale loket van het RIF op www.fruitdelta.nl/regionaal-investeringsfonds. Na de sluitingsdatum van 1 oktober beoordeelt een onafhankelijk adviesorgaan van experts, de Economic Board, de inzendingen. Deze Economic Board bestaat uit tien leden die de samenwerkende partijen binnen FruitDelta Rivierenland vertegenwoordigen: overheid, ondernemers, onderwijs/onderzoek en ondernemende inwoners. Zij beslissen samen over welke projecten zij een positief advies uitbrengen aan het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland. Het Dagelijks Bestuur -gehoord het Algemeen Bestuur- beslist over de toekenning. De steun komt ook in immateriële vorm; de juryleden delen kennis en kunde, adviseren en kunnen indieners in contact brengen met hun eigen netwerk om het idee tot een succes te maken. Half november wordt  bekend welke ondernemers en ondernemende inwoners een bijdrage uit het fonds ontvangen.

Winkelwagen
Scroll naar boven