Search
Close this search box.

Oproep voor nieuwe evenement ideeën

Stichting Bureau Toerisme, de onafhankelijke drijvende kracht achter de bevordering van recreatie en toerisme in de Betuwe, Bommelerwaard, en het Land van Maas en Waal, roept lokale inwoners, organisatoren, en natuurliefhebbers op om met nieuwe evenement ideeën te komen die de unieke eigenschappen en waarden van de regio uitdragen.

Met het verdwijnen van enkele geliefde evenementen in recente jaren, onderstreept het bureau de noodzaak voor verse, inspirerende concepten die inwoners en bezoekers samenbrengen. Een idee is bijvoorbeeld  een Bloesemfestival, vergelijkbaar met internationaal erkende festivals die de schoonheid van bloeiende bomen vieren, zoals het Cherry Blossom Festival in Washington D.C. en het Hanami festival in Japan. Dit zou een fantastische gelegenheid bieden om de lente in de regio te markeren, een tijd waarin het landschap tot leven komt met kleurrijke bloesems.

Het bureau benadrukt zijn toewijding om initiatiefnemers van nieuwe evenementen te ondersteunen bij elke stap – van het uitwerken van het concept tot het realiseren van het evenement, inclusief assistentie bij marketing en het aanvragen van subsidies.

“We erkennen de potentie van onze regio als een bruisend centrum voor zowel inwoners als bezoekers,” zegt Richard de Bruin, directeur bij Stichting Bureau Toerisme. “We zijn op zoek naar ideeën die niet alleen onze natuurlijke en culturele rijkdommen vieren, maar ook bijdragen aan de economische groei en het bevorderen van duurzaam toerisme.”

Het bureau nodigt iedereen uit die een passie heeft voor het verrijken van het lokale toeristische aanbod om hun ideeën te delen. Of het nu gaat om culturele festivals, sportevenementen, culinaire proeverijen, of kunsttentoonstellingen, alle voorstellen zijn welkom.

Voor meer informatie over hoe je jouw evenement idee kunt indienen of om ondersteuning te vragen, bezoek de website van Stichting Bureau Toerisme of neem direct contact op via [email protected].

Naar aanleiding van persbericht 15 februari 2024

Winkelwagen
Scroll naar boven