Search
Close this search box.

Retailment

programma onderdeel
Opening toeristisch seizoen 2023

Retailment is de combinatie van retail en entertainment, een marketingconcept met als doen een winkelgebied te transformeren naar een leisure omgeving. Retailment kan de oplossing zijn voor veel problemen waar jouw dorps- en/of stadskern tegenaan loopt. Tijdens de opening delen (internationale) experts, Margreet Papamichael en Bart Dohmen, hun kennis met jullie over dit onderwerp aan de hand van vooraf ingestuurde vragen. Wij stellen deze experts graag aan jullie voor.

Even voorstellen

Margreet Papamichael geeft al ruim 25 jaar advies op het gebied van vastgoed ontwikkelingen voor gemengd gebruik, toeristische ontwikkelingsstrategieën, themaparken, stads- en resorthotels, bezoekersattracties, congreslocaties, golfresorts en recreatievastgoed. Ze werkt over de hele wereld met een nadruk op EMEA. Sinds een paar jaar werkt ze vanuit Nederland en onder de noemer van CLEAR Associates (www.clear-associates.com). Het merendeel van haar projecten omvatten markt onderzoek, strategieontwikkeling, haalbaarheidsstudies, operationele beoordelingen, en selectie van operators. Tijdens haar werk voor AECOM (8 jaar) heeft ze ook zorg gedragen voor de economische input van stadsontwikkelings projecten. Haar klantenkring bestaat uit zowel overheids instellingen als internationale ontwikkelaars van winkelcentra, hotels, thema- en vrijetijds parken, als ook architecten bureaus, master planners, concept designers en operators. Ze spreekt regelmatig op internationale congressen en is actief binnen brancheverenigingen.

Al meer dan 25 jaar is Bart Dohmen betrokken bij het opzetten van succesvolle toeristen attracties over de hele wereld. Tegenwoordig runt Bart zijn eigen adviesbureau TDAC ( www.tdacint.nl ) waarin hij tezamen met enkele collega’s overheden, ontwikkelaars en investeerders begeleidt in het ontwikkelen van toerisme, attracties en het genereren van extra bezoekersstromen. In de themapark en attractie wereld heeft men het verleiden en vasthouden van bezoekers tot in de puntjes onder de knie. Met deze ervaring begeleidt Bart steden en winkelcentra om anders naar bezoekers te kijken en deze bezoekers te transformeren in ambassadeurs van de stad of winkelcentrum, met natuurlijk als uiteindelijke doel meer bezoekers te genereren. Bart is commissie lid in toonaangevende brancheorganisaties als MAPIC en IAAPA, spreker op congressen over de gehele wereld en publiceert artikelen op Blooloop.com.

Stuur je vraag in!

We geven jou de gelegenheid om specifieke vragen aan de experts te stellen. Stuur deze brandende vragen vooraf naar ons toe via [email protected] en zij geven antwoord tijdens de bijeenkomst.

Winkelwagen
Scroll naar boven