Search
Close this search box.

Rivierenland schittert: nummer één NS-wandeling van het jaar

De nieuwste NS-wandeling ‘Tussen Lek en Linge’ heeft direct de eerste positie in de Top 5 van alle NS-wandelingen ingenomen. Het behaalde succes is het resultaat van gezamenlijke inspanningen.

“Wij spreken onze waardering uit voor iedereen die zich heeft ingezet rondom de NS-wandelingen in onze regio. Want het is niet altijd zichtbaar, maar het samenspel van de gehele gemeenschap, gemeenten en organisaties maken dergelijke ontwikkelingen mogelijk.”, aldus Richard de Bruin, directeur van Stichting Bureau Toerisme.

“Het behoud van landschap en cultuur, het toegankelijk maken en onderhouden van paden en markeringen, een warm welkom voor wandelaars vanuit lokale ondernemers aan de route. Er komt van alles bij kijken. Daar mogen we trots op zijn.”, vult de Bruin aan.

Met het voorjaar in aantocht, is de populaire route direct aangehaakt op de aankomende bloesemcampagne die wordt uitgevoerd door Bureau Toerisme als onderdeel van de campagne Gelderland levert je mooie streken. Je wandelt immers zo het hart van de bloeiende Betuwe binnen.

Op die manier kan het succes verder worden uitgebouwd.

Dea Stam, coördinator routes bij Wandelnet en eindverantwoordelijk voor de realisatie van NS-wandelingen, legt uit wat de spin-off is voor de regio. “Op basis van de data is de indicatie dat ruim 100.000 wandelaars de NS- wandeling ‘Tussen Lek en Linge’ gewandeld hebben in 2023. Maar we weten ook dat veel wandelaars vertrouwen op de markeringen en zonder routebeschrijving op pad gaan. Deze mensen kunnen we niet meten. Alles bij elkaar is dat een behoorlijke spin-off. Bovendien, als mensen een positieve ervaring hebben, keren ze ook sneller terug naar dezelfde regio voor andere wandelingen of activiteiten.”

Meer lezen over de route zelf? Bekijk deze op www.uitinderegio.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven